ATP Pune / Karlović našao protuotrov za Gulbisa i postao najstariji polufinalist Toura u 25 godina

Image
Foto: AP Images

Nitko s toliko godina poput Karlovića nije igrao polufinale ATP turnira u posljednjih četvrt stoljeća

3.1.2019.
14:54
AP Images
VOYO logo

Lijep početak sezone za Ivu Karlovića nastavlja se i dalje. Naš je doktor godinu, u kojoj će proslaviti 40. rođendan, otvorio prvim polufinalom još od travnja kada je u Houstonu posljednji put bio među najbolja četiri tenisača.

Div sa Šalate konačno je, u četvrtom pokušaju, pronašao protuotrov za Ernestsa Gulbisa, Latvijca koji je u prethodna tri dvoboja ispustio tek set, međutim, na indijskom tlu u Puneu prvi je puta morao čestitati Karloviću što je postao najstariji polufinalist na ATP Touru još od Jimmyja Connorsa 1993. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za razliku od prva dva dvoboja kada nije uopće igrao tie-break, Karlović je u trećem nastupu odradio dva. I u oba povukao potez više od protivnika koji je kroz dvoboj imao priliku oduzeti Karlovićev servis, ali i tada, točno u tri navrata, naš tenisač opet ostao hladan što je u kombinaciji s 25 neobranjivih servisa bilo previše za pet mjesta bolje plasiranog Latvijca (95).

Kada se bude osvježavala lista sljedećeg tjedna, Karlović će na njoj skočiti minimalno 20 pozicija, sve do 80., a s belgijskim povratnikom Steveom Darcisom, koji je izbacio Maleka Jazirija, Karlović ima šansu još jednom postati prvi najstariji poslije Jimmyja Connorsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ATP Pune, četvrtfinale:

Ivo Karlović (Hrvatska) - Ernests Gulbis (Latvija) 7:6 (5), 7:6 (5)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo