KARLOVIĆ BOLJI OD ČILIĆA: / Kralj nebranjivih servisa u finalu 's-Hertogenboscha lovi deveti naslov karijere

Image
Foto: AFP

Hrvatski tenisač Ivo Karlović i Luksemburžanin Gilles Müller igrat će za naslov pobjednika ATP turnira tenisača koji se na travnatoj podlozi igra u nizozemskom 's-Hertogenboschu.

17.6.2017.
20:29
AFP
VOYO logo

U meču dvojice Hrvata, dugom dva sata i 44 minute, pobjeda je otišla na stranu 38-godišnjeg Karlovića koji se bolje snašao u trinaestim igrama prvog i trećeg seta što mu je bilo dovoljno za treću pobjedu u šestom ogledu protiv Čilića, ondje postavljenog za prvog nositelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čak 29 nebranjenih servisa ispalio je Karlović u smjeru sunarodnjaka koji je bio opasniji u prvom setu (tri neiskorištene break-lopte, među njima i jednu za set, pobjednik niti jednu), a jednak je omjer ponuđenih bio u središnjem. Čilić je trećem nositelju turnira jedini break napravio baš u završnici drugog seta i odveo meč u treći u kojem su obojica imali dvije neiskorištene šanse za obrat.

Treći je set ponudio najviše uzbuđenja, Karlović je u šestoj igri stigao do svoje prve break-lopte koju je Čilić izvukao odličnim servisom, da bi kod rezultata 4-4 Čilić stigao do dvije prilike za oduzimanje servisa. Karlović je prvu spasio volejom, a drugu odličnim drugim servisom u tijelo suparnika. Karlović je mogao završiti dvoboj i prije tie-breaka jer je kod prednosti od 6-5 stigao do meč-lopte na servis Čilića. Tada je Čilić iznenadio suparnika izlaskom na mrežu nakon drugog servisa i smečem spasio meč-loptu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, u trinaestoj igri je Čilić loše krenuo, promašio forhend kojim je Karlović stigao do vodstva od 2-0, a zatim je još jednim mini-breakom i do velikih 5-1 što nije mogao ispustiti. Karlović je dvoboj okončao sa 29 asova i 76 posto osvojenih poena nakon prvog servisa, dok je Čilić pogodio 16 asova i imao 86 posto realizacije prvog servisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karlović će deveti naslov u karijeri tražiti protiv Gillesa Müllera koji je u polufinalu svladao drugog nositelja Nijemca Alexandera Zvereva sa 7-6 (5), 6-2. Bit će to njihov treći međusobni susret. Oba dvoboja igrana su 2016. na travnatoj podlozi, Muller je pobijedio u polufinalu upravo u 's-Hertogenboschu, dok je Karlović uzvratio u finalu Newporta.

Pobijedi li Karlović, bit će to četvrti pojedinačni naslov na ovom turniru u rukama hrvatskih tenisača. Dvaput je slavio Mario Ančić (2005., 2006.), a jednom Ivan Ljubičić (2007.).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo