KAKVA DRAMA NA OTVARANJU AUSTRALIAN OPENA: / Najbolja hrvatska tenisačica ispala u prvom kolu i to na nevjerojatan način

Image

Bio je to prilično rastrgan dvoboj u kojem su se odlični potezi miješali s mnogobrojnim pogreškama

9.2.2021.
13:41
VOYO logo

Najbolja hrvatska tenisačica Petra Martić (WTA - 19.) nije uspjela proći prvu prepreku na Australian Openu u Melbourneu, gdje je u utorak poražena s 5-7, 6-3, 4-6 od 20-godišnje Srpkinje Olge Danilović (WTA - 183.) kojoj je to bio prvi meč u karijeri na Grand Slam turnirima.

Danilović je za pobjedu trebala dva sata i sedam minuta, a Petra Martić je u prvom i trećem setu propustila vodstvo od 3-1 te se po šesti put u karijeri od Australian Opena oprostila u prvom kolu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to prilično rastrgan dvoboj u kojem su se odlični potezi miješali s mnogobrojnim pogreškama, kojih je Martić napravila 35, a njezina suparnica čak 56. No, Danilović je tu razliku nadoknadila s 37 izravnih poena, dok ih je 30-godišnja Dućanka imala samo 16.

Sve je izgledalo dobro za 16. nositeljicu kad je povela s 3-1 u prvom setu, ali je potom dopustila srpskoj kvalifikantici da naniže tri gema u vrati se u set. Drugi put u setu Martić je izgubila servis kad je trebala izboriti 'tie-break' pa je nakon 49 minuta Danilović došla do početne prednosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

October 21, 2020, Ostrava, CZECH REPUBLIC: Petra Martic of Croatia in action during the first round at the 2020 J&T Banka Ostrava Open WTA Premier tennis tournament against Jelena Ostapenko of Latvia,Image: 565077073, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Propustila veliku prliku

Hrvatska tenisačica je i u drugom setu povela 3-1, a onda još jednim 'breakom' došla i do vodstva 5-2. Na svom početnom udarcu nije došla do set-lopte, ali je još jednim 'breakom' osvojila drugi set.

Kad je Martić povela 3-1 u trećem setu, činilo se da za Danilović povratka više nema. No, Srpkinja je odgovorila s dva 'breaka' u nizu i povela 4-3 uz servis. Martić je još jednom oduzela servis suparnici za izjednačenje na 4-4, ali novi gubitak gema na početnom udarcu koštao ju je ranog ispadaja na prvom Grand Slam turniru u sezoni. Danilović je bez izgubljenog poena odservirala za svoju prvu pobjedu u debiju na jednom od četiri najveća svjetska turnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obje tenisačice su po šest puta gubile servise, ali je srpska tenisačica bolje rasporedila 'breakove'. Unatoč brojnim promašajima ljevoruka 20-godišnjakinja nijednog trenutka nije odustala od svog agresivnog pristupa, kojeg je nedostajalo u igri Petre Martić.

Danilović će u drugom kolu igrati protiv Amerikanke Shelby Rogers koja je sa 6-4, 6-1 bila bolja od Britanke Francesce Jones.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo