JESTE LI SVJESNI KAKAV SE SPEKTAKL SPREMA U HRVATSKOJ? / 'Ovo je nešto što će pratiti cijeli svijet'

Image
Foto: Screenshot

Turnir će se 20. i 21. lipnja održati u Zadru

8.6.2020.
21:15
Screenshot
VOYO logo

Adria Tour bit će najveći sportski događaj u Zadru ove godine. Na humanitarni teniski turnir dolazi sama elita - Novak Đoković, Aleksandar Zverev, Dominic Thiem, Grigor Dimitrov, Daniil Medvedev uz naravno Marina Čilića i Bornu Ćorića. Turnir će biti prenošen u više od 110 zemalja svijeta, a još nije poznato koliko će navijača moći biti na tribinama kapaciteta devet tisuća mjesta.

Ovo je ponajviše zasluga legende hrvatskog tenisa GoranaIvaniševića koij se po prvi se put u svojoj bogatoj karijeri našao u ulozi direktora turnira. Turnir organizira prvi igrač svijeta Novak Đoković u suradnji s Hrvatskim teniskim savezom, a okupit će neka od najvećih imena svjetskog tenisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Turnir će se igrati na zemlji, bili smo spremni i na beton, ali su se iz Novakovog tima ipak odlučili za zemlju. Čekamo konačnu potvrdu o broju navijača koji će nam biti dopušten. Bit će stadion za devet tisuća ljudi koji će se montirati ovaj tjedan, a ja se nadam da će nam dozvoliti pola tog kapaciteta da ipak publika vidi te najbolje igrače na svijetu", istaknuo je Ivanišević prije nekoiko dana.

"Ovo je jedna svjetska prilika da prikažemo i Zadar i Hrvatsku u prekrasnom svjetlu, kao korona-free zemlju te pozovemo turiste. Zadar se pokazao ne samo kao košarkaški grad već i kao teniski grad s ona dva Davis Cup susreta što je organizirao nevjerojatno. Ne sumnjam da će i ova organizacija proći kako treba i da će svi naši gosti i tenisači koji dođu izvana biti iznimno zadovoljni."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivanišević će na turniru sudjelovati i kao Đokovićev trener u čijem je timu od prošle godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Novak je već i prije imao ideju da se organizira jedan 'tour' odnosno par egzbicijskih mečeva u Beogradu, Sarajevu, Hrvatskoj. Teško je to organizirati, pogotovo s uobičajenim rasporedom tenisača. Ova korona, koliko god je zla i nesreće donijela, omogućila je i 'Adria Tour'. Novak me pitao kako bi se mogla uključiti Hrvatska, ja sam provjerio s Hrvatskim teniskim savezom i uz njihovu pomoć odabrali smo Zadar. Novakova želja se ispunila i uz ovu ekipu koja dolazi mogu reći da će ovo biti teniski spektakl na Balkanu", osvrnuo se na Đokovićevu inicijativu Ivanišević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo