Švicarski maestro Roger Federer trenutačno je drugi tenisač svijeta u svojoj 36. godini. Mnogi se pitaju koja je tajna njegovog uspjeha, sada u trenucima kada pauzira od teniskih terena i propušta zemljanu sezonu kako bi se čim bolje pripremio za travu i njegov Wimbledon. Osvojio je 20 Grand slamova u svojoj karijeri, a nešto zasigurno ima i u prehrani.
Prije meča uvijek jede tjesteninu. "Dva sata prije dvoboja jedem tjestetninu s laganim umakom. To već radim 20 godina", rekao je Federer koji voli i sir Raclett koji je pravi švicarski specijalitet,prenosi Business Insider.
Tipičan dan mu izgleda ovako:
DORUČAK
Žitarice ili vafli s džemom i medom, a pije sok od cijeđene naranče i kavu
RUČAK
Tjestenina s umakom, ponekad uz meso
UŽINA
Proteinske pločice i banane
VEČERA
Meso ili riba