Jelena Janković poražena u osmini finala! (VIDEO)

Razočarana porazom!

20.1.2014.
9:15
VOYO logo

Jelena Janković nije uspela da se plasira u četvrtfinale Australijan opena jer je u četvrtoj rundi nadmetanja od nje bila bolja Rumunka Simona Halep koja je našu teniserku savladala sa 6:4, 2:6, 6:0.

Rumunsku teniserku dugo smo uglavnom znali kao talentovanu igračicu koja je u "beli sport" zakoračila sa ogromnim grudima, koje su ne samo privlačile pažnju mnogih koje tenis ni ne zanima, već su je sputavale da igra onako kako želi. Zato se podvrgla operaciji, pa je kao 18-godišnjakinja koja je iza sebe imala osvojen juniorski Rolan Garos krenula te 2010. da popravlja svoju tadašnju poziciju na rang-listi. Bila je 118. kada se opredelila da hirurškim zahvatom promeni svoj život. Sada je 11. i po prvi put će igrati u četvrtfinalu nekog grend slem turnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da se favoritu u ovom duelu ne piše dobro, Jelena je mogla da nasluti već u prvom gemu, u kome je morala da spasava brejk loptu, a onda i u trećem, kada je ispustila svoj servis-gem. Ipak, od 1:3 je došla do izjednačenja brejkom, a onda zastala.

Od tog trenutka, Rumunka je zaigrala sjajno, izgubila samo četiri poena do kraja prvog seta, pa je u drugi zakoračila sa velikim samopouzdanjem. U njemu je neizvesnost narasla kada je počela razmena brejkova, tri uastopna donela su Jeleni prednost od 4:2, da bi srpska teniserka još jednim, poslednjim u toj deonici, stigla do 6:2 i prava da se igra treći set.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A u njemu, maratonski prvi gem odlučio je konačni ishod. Petnaest poena odigrano je na Jelenine servise, Jankovićeva je triput spasavala brejk lopte Rumunke, u dva navrata i sama imala gem lopte, ali je Halepova ipak uspela da napravi brejk i krene po pobedu. Uz svega dva izgubljena poena u svojim servis-gemovima, Rumunka je osvojila i dva naredna Jankovićkina, plasiravši se u četvrtfinale Australijan opena ostavivši Jelenu na "nuli" u trećoj deonici.

http://www.snappytv.com/snap/simona-halep-is-happy-about-hisense-first-show-on-hisense_i8?w=640&h=390U četvrtfinalu će Simona Halep igrati protiv Slovakinje Dominike Cibulkove koja je napravila iznenađenje savladavši trećeg nosioca, Mariju Šarapovu iz Rusije sa 3:6, 6:4, 6:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo