JEDINA ŽELJA HRVATASKIH TENISAČA U 2016.: / 'Pokušat ćemo osvojiti Davis Cup'

Image

Hrvatski tenisači predvođeni Marinom Čilićem, pobjednikom US Opena 2014. godine i trenutno 13. tenisačem svijeta, najavili su u utorak na konferenciji za medije u Zagrebu kako će u 2016.

22.12.2015.
16:22
VOYO logo

Deset godina nakon što je hrvatska reprezentacija predvođena IvanomLjubičićem i MarijemAnčićem u Bratislavi svladala Slovačku s 3-2 u finalu Davis Cupa, kreirajući jedan od najvećih uspjeha hrvatskog sporta, današnja generacija tenisača s optimizmom je najavila sljedeću sezonu natjecanja u elitnom razredu najvećeg momčadskog natjecanja.

Marin Čilić, Mate Delić, Marin Draganja, Franko Škugor i pomoćni trener reprezentacije IgorŠarić uživo, a BornaĆorić, IvanDodig i izbornik ŽeljkoKrajan putem snimljenih izjava, izrazili su optimizam glede nastupa Hrvatske u sljedećoj sezoni Davis Cupa, gdje ih u 1. kolu, od 4. do 6. ožujka, čeka gostovanje u Liegeu kod ovogodišnjih finalista Belgijca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi žele u reprezentaciju

"Svi smo izrazili želju igrati u Davis Cupu sljedeće godine. Belgija je napravila sjajan posao ulaskom u finale, ali imali su i naklonjen ždrijeb pa su sve mečeve igrali kao domaćini. U Belgiji moramo napraviti prvi korak. Pokušat ćemo otići što dalje, a vjerujem da imamo potencijal za osvojiti Davis Cup", izjavio je najbolji hrvatski tenisač MarinČilić koji je zbog ozljeda propustio oba dvoboja koja je Hrvatska igrala u 2015. godini, gostovanje i 1. kolu kod Srbije i dvoboj za opstanak u Svjetskoj skupini u Brazilu.

Belgija je za domaćina dvoboja izabrala Liege, grad iz kojeg su prva dva igrača reprezentacije, David Goffin (ATP - 16.) i Steve Darcis (ATP - 86.). Igrat će se u dvorani koja prima oko 4000 gledatelja na zemljanoj podlozi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Zemljana podloga

"Zemlja nam nije najdraža podloga, ali nije ni njima. I u Brazilu smo pobjedom na zemlji napravili iznenađenje, vjerujem da to uz dobru i pozitivnu atmosferu u ekipi možemo ponoviti. Nadam se da možemo biti iznenađenje Davis Cupa i dogurati do kraja", u snimljenoj poruci je najavio izbornik Krajan koji se trenutno nalazi u Dohi.

Uz Marina Čilića, glavna uzdanica u tom i svim ostalim dvobojima koji hrvatske tenisače čekaju u 2016. godini bit će BornaĆorić, glavni kreator pobjede nad Brazilcima, te IvanDodig, aktualni pobjednik Roland Garrosa u parovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako smo svi zdravi i na okupu, vjerujem da smo favoriti protiv Belgije. Veselim se Davis Cupu i nadam se pobjedi", izjavio u audio poruci Borna Ćorić, a s njim se, u video snimci poslanoj iz Azije, složio Ivan Dodig.

Image
Foto: AFP, MIGUEL MEDINA
Image
Foto: AFP, MIGUEL MEDINA

"Nadam se da ćemo u Belgiji započeti pobjednički niz u 2016. godini", rekao je Dodig.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko je četvrti?

Uz spomenutu trojicu glavnih uzdanica za četvrto mjesto u reprezentaciji ravnopravno će konkurirati oporavljeni MarinDraganja i Franko Škugor za mjesto u paru te Mate Delić koji se u posljednjih godinu dana prometnuo u glavnu alternativu za pojedinačne mečeve.

Uspiju li hrvatski tenisači pobijediti na gostovanju u Belgiji, u četvrtfinalu ih čeka još jedno putovanje. Pitanje je samo hoće li sredinom srpnja morati potegnuti do Sjedinjenih Američkih Država ili Australije, čije će reprezentacije odmjeriti snage u 1. kolu. Hrvatska bi potencijalno prvi meč na domaćem terenu mogla odigrati tek u rujnu u polufinalu, ako će za suparnika imati Kanadu ili Francusku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Zanimljivo je da bi, dođe li do finala, Hrvatska imala zajamčeno domaćinstvo protiv sedam od osam reprezentacija iz gornjeg dijela ždrijeba, odnosno, protiv svih osim aktualnog pobjednika Velike Britanije od koje je u posljednjem dvoboju poražena u Umagu 2013. godine.

Domaćinstvo u potencijalnim dvobojima sa Srbijom, Italijom, Japanom, Argentinom i Poljskom proizlazi iz toga što su protiv tih reprezentacija hrvatski tenisači posljednje mečeve odigrali kao gosti, dok bi u slučaju susreta sa Švicarskom ili Kazahstanom presudan bio ždrijeb, koji je dobila reprezentacija iz donjeg dijela. Finale Davis Cupa na rasporedu je od 25. do 27. studenog 2016. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Ždrijeb 1. kola (4 - 6. ožujka)

Velika Britanija - Japan

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srbija - Kazahstan

Italija - Švicarska

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poljska - Argentina

Francuska - Kanada

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemačka - Češka

Australija - SAD

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Belgija - HRVATSKA

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo