RAZOČARANI ČILIĆ O BUDUĆNOSTI U REPREZENTACIJI HRVATSKE: / 'Teško mi je, ne znam što ću dalje'

Image
27.11.2016.
21:20
VOYO logo

"U trećem setu sve se lomilo i bio sam mrvicu ispod nego u prva dva seta. Imao sam priliku, puno prilika, riskirao sam, ali nisam uspio. Teško mi je i žao. Iritiralo me to što je konstantno koristio dugu pauzu. Vidjelo se da je umoran plus situacija gdje je već dobio opomenu, a mogao je još jednu, onu zbog koje bi bio diskvalificiran. Nešto je psovao suca. U tim trenucima je potegnuo par lopti koje su ušle i to je bilo to", kazao je Čilić za kamere HTV-a, dok je na presici također kazao kako je jako razočaran zbog poraza i kako mu je teško prihvatiti ovakav završetak meča.

PROPUŠTENA ŠANSA: Del Potro preokrenuo 0:2 protiv Čilića, rasplet finala Davisa Cupa slijedi u petom meču

'Mislim da sam bio bolji tijekom cijelog meča'

"Pogotovo što smo došli tako blizu pobjedi. Mislim da sam bio bolji tijekom cijelog meča. Osjećao sam se bolje i u ta tri seta koja je on dobio. Teško mi je prihvatiti poraz u ovakvoj situaciji, kad smo napravili tako puno", izjavio je Marin Čilić koji je treći put u posljednja četiri meča u pet setova izgubio nakon što je izgradio dva seta prednosti. Uz to, sad je na međusobnom omjeru s Juanom Manuelom del Potrom na devet poraza i dvije pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Image

SUDAR TENISKIH MAJSTORA: Ovako izgleda dramatični okršaj Čilića i del Potra

Image

SUDAR TENISKIH MAJSTORA: Ovako izgleda dramatični okršaj Čilića i del Potra

'Teško je bilo izgubiti treći set'

"Nisam gubio od igrača koji su lošiji od mene. Sve su to odlični igrači. To se može dogoditi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekoliko je ključnih trenutaka iz meča izdvojio, a pogotovo gem na 4-4 u trećem setu, kad je Argentinac na početku imao drugi servis, zbog druge zarađene opomene za odugovlačenje.

"Teško je bilo izgubiti treći set. Osjećao sam da sam bolji. Činilo se da je Juan Martin umoran, da se teško kreće. Koristio je ogromne pauze između poena. Konstantno je prelazio granicu, pogotovo u toj situaciji. Potegao je drugi servis, nakon toga opsovao suca. To je moglo rezultirati diskvalifikacijom", istaknuo je Marin, ali naglasio da je još uvijek bio uvjeren u sretan završetak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon 'breaka' sam napravio nekoliko pogrešaka, izgubio servis i to je bilo to

"I u tim trenucima sam vjerovao da ću dobiti šansu, koju sam i dobio početkom petog seta. No, nakon 'breaka' sam napravio nekoliko pogrešaka, izgubio servis i mislim da sam tu izgubio meč."

Čilić je protiv Del Potra zabio 34 asa, napravio samo dvije dvostruke pogreške i konstantno dobro servirao, pogotovo u situacijama kad je Del Potro prijetio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

"Zabio sam jako puno aseva, osjećao sam da sam bolji u tom segmentu. Imao sam dosta peha na njegov servis. U dosta izmjena sam imao prilike koje nisam iskoristio. Imao sam i nesreću da sam nakon drugog seta stalno servirao nakon pauze. Njegovi su gemovi na servisu bili duži, tako da je bilo dosta vremena između moja dva servisa. Tu sam možda malo izgubio ritam", rekao je Čilić.

Nisam još odlučio što ću sljedeće godine glede reprezentacije

Na pitanje o mogućem preskakanju Davis Cup obveza u sljedećoj godini nije bio određen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vidjet ćemo kako će se razviti ovaj meč, nisam još odlučio. Nadam se da će Ivo uspjeti pobijediti", zaključio je Marin, čiji je izraz lica odavao dojam čovjeka koji je upravo doživio najveći šok u karijeri.

"U trećem setu se sve lomilo i bio sam mrvicu ispod neko u prva dva seta. Imao sam priliku i puno prilika, riskirao sam, ali nisam uspio. Teško mi je i žao. Pa više me iritiralo to što je konstantno koristio dugi pauzu. Vidjelo se da je umoran plus situacija gdje je dobio već treću opomenu. Nešto je psovao suca. U tim trenucima je potegnuo par lopti koje su ušle i to je bilo to.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo