POSLAO JE OŠTRU PORUKU / Javio se heroj Ukrajine i bivši tenisač: 'Evo zašto Rusima treba zabraniti nastupe na sportskim natjecanjima'

Image

Sergej Stahovski se donedavno natjecao na teniskim terenima, a sada s puškom u ruci brani svoju Ukrajinu

22.3.2022.
9:15
VOYO logo

Bivši ukrajinski tenisač Sergej Stahovski jedan je od tamošnjih sportaša koji je nakon početka ruske invazije odlučio djelovati. Ženu i djecu ostavio je u Mađarskoj i otišao natrag u domovinu.

"Znam kako koristiti pištolj. Znam da je ovo bila teška odluka za moju ženu. Moja djeca ne znaju da sam ovdje, oni još ne razumiju što je rat. Premladi su da znaju što se događa", izjavio je u razgovoru za BBC prije nego što se vratio u Ukrajinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PRIKLJUČIO SE VOJSCI /

Ukrajinski tenisač napustio ženu i djecu i otišao ratovati: 'Đoković mi se javio, ali njih dvojica nisu. Žao mi je što su izabrali šutnju'

Image
PRIKLJUČIO SE VOJSCI /

Ukrajinski tenisač napustio ženu i djecu i otišao ratovati: 'Đoković mi se javio, ali njih dvojica nisu. Žao mi je što su izabrali šutnju'

Tada je otkrio kako mu se s porukom podrške javio Novak Đoković: "Đoković mi je poslao poruku podrške. Pokušao sam kontaktirati Rogera i Rafu, nisu odgovorili. Žao mi je što su izabrali šutnju. Razumijem ih, ovo nije njihov rat. Imamo podršku sjajnih osoba, važno je da se ona nastavi", pričao je Stahovski.

Ponovno se javio

Sada se ponovno javio iz Ukrajine te se osvrnuo na sankcije s kojima se suočavaju ruski sportaši. Naime, ruski klubovi, reprezentacije i pojedinačni sportaši izbačeni su iz raznih natjecanja. Mnogi smatraju kako to nije u redu te kako se sport i politika ne bi trebali miješati. No, bivši ukrajinski tenisač slaže se s odlukom da se Rusima zabrane nastupi na sportskim natjecanjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Javio se putem svojeg Instagram profila te je u videu objasnio zašto se Rusima trebaju zabraniti sportska natjecanja. Istaknuo je sve sportaše koji su podržali Putina u njegovom velikom govoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Radije bih sada bio doma sa svojom ženom i djecom, ali nisam. U Ukrajini sam", započeo je Stahovski.

"Dopustite mi da vam objasnim zašto se ruski sportaši ne bi trebali natjecati. Sport se ne bi trebao miješati s politikom, tako oni barem tvrde…Ipak, čini se da se miješa s ratom i ubijanjem", napisao je bivši tenisač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni su svjetski poznati sportaši, koji putuju svijetom. Oni vide kako stvari stoje u svijetu, kako funkcionira demokracija i kako bi sve trebalo izgledati. Iako vide kako stvari stoje u svijetu i u Rusiji, svejedno su se odlučili podržati Vladimira Putina u ubijanju žena i djece u Ukrajini. Za njih ne bi trebalo biti mjesta u sportu", priča Stahovski.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo