VIDEO: / Izvanredni Čilić slomio i njemačku legendu!

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić se izvrsnom igrom plasirao u finale ATP turnira u Münchenu. U polufinalu je svladao njemačkog 34-godišnjeg veterana Tommyja Haasa 6:3, 6:4.

5.5.2012.
14:05
VOYO logo

Najbolji dani Tommyja Haasa, svojedobno drugog tenisača svijeta, su daleka prošlost. Godine i problemi s ozljedama učinili su svoje i Haas je trenutno tek 134. tenisač svijeta.

Međutim, ovoga tjedna je igrao na vrlo visokoj razini na BMW Openu, te je do polufinala stigao bez izgubljenog seta i bez izgubljenog servis-gema u tri meča. Pritom je svladao i prvog nositelja turnira, Francuza Jo-Wilfrieda Tsongu. No, protiv Čilića je ostao bez ikakvog sredstva kojim bi mogao nauditi 24. tenisaču svijeta. Čilić je odigrao meč na vrlo visokoj razini. U cijelom ogledu je izgubio svega pet poena na svom servisu. Dakako, Haas nije bio ni blizu break-lopte. Marin ih je imao šest, realizirao dvije, po jednu u svakom setu, sasvim dovoljno za prvu pobjedu u karijeri protiv Haasa u njihovom drugom meču. Jedini prethodni dobio je Nijemac 2009. godine u 3. kolu Wimbledona, 10-8 u petom setu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom setu je Čilić propustio jednu break loptu pri vodstvu 2-1, još jednu dva gema kasnije, ali je u osmom gemu izborio 0-40 i realizirao odmah prvu priliku. U drugom setu nije iskoristio 15-40 na servis Haasa u petom gemu, ali je nešto kasnije oduzeo servis Haasu drugi puta u meču, a na svom početnom udarcu Čilić nije imao nikakvih problema. Čilić je izborio svoj 13. ATP finale u karijeri, te prvi ove sezone. Dosad je osvojio šest naslova, a jedan od šest izgubljenih finala dogodio mu se u Münchenu prije dvije godine. Suparnik našemu tenisaču bit će domaći predstavnik Philipp Kohlschreiber, koji je nakon gotovo dva i pol sata igre slavio protiv Španjolca Feliciana Lopeza sa 6:2, 6:7(4) i 6:4

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo