Konta kroz ušicu igle / Izvanredan otpor šestoj nositeljici: Donna Vekić izborila pa ispustila prilike na središnjem terenu Wimbledona

Image
Foto: John Walton/Press Association/PIXSELL

Iznimno kvalitetan meč, s 42 'winnera', odigrala je Donna Vekić u drugom krugu Wimbledona, natjeravši domaću Johannu Kontu na neizvjesni maraton. U kojemu je Vekić ipak pala, i to tek u 18. gemu trećeg seta

5.7.2017.
17:23
John Walton/Press Association/PIXSELL
VOYO logo

Odigrati maratonski meč na središnjem terenu Wimbledona protiv domaće igračice. Velika je to stvar i nanovo potvrda Donni Vekić i njezinu timu da su na pravom putu.

Bio je to fantastičan meč 2. kola između dvije tenisačice koje su se prije deset dana susrele u finalu Nottinghama. Tada je slavila Vekić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj put punih tri sata i deset minuta Donna Vekić i perjanica britanskog ženskog tenisa u ovom trenutku Johanna Konta igrale su neizvjestan meč, pogodivši čak 97 winnera uz dvostruko manje neprisiljenih grešaka. Ključni "obrat" Konta je načinila u 18. gemu trećeg seta, slavivši na koncu sa 7:6 (4), 4:6, 10:8.

Sunčano wimbledonsko poslijepodne i dvoje britanskih igrača na rasporedu za središnji teren. Idilično raspoloženje, koje je već u prvom britanskom meču dana zamalo pokvarila - Donna Vekić. Držeći Kontu na rubu, imajući "break" prilike čije bi iskorištavanje donijele servis za meč.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, posljednji gemovi su otišli u drugom smjeru. Čitavi treći set obje su, kao i u većini meča, sigurno držale servis. Drama dolazi do vrhunca u 13. gemu kada Vekić ne koristi prvu break-loptu u setu. Četiri gema kasnije jednak scenarij. Propuštene prilike dolaze na naplatu kod 8:9 u gemovima, kada Konta koristi drugu meč-loptu, burno proslavivši pobjedu nakon toga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meč je i prije toga bio i te kako izjednačen. Konta je dobila prvi set u tie-breaku, nakon što je Vekić propustila servis za set. Dok je hrvatska igračica u drugoj dionici još boljom igrom zaradila 6:4 u gemovima i ulazak u odlučujući set. Ondje, na žalost, za pokoju loptu ostaje bez pobjede.

Izvanredno servirajući, Vekić je zabila 11 asova. Osvajala je 78 posto poena nakon prvog servisa. Na drugoj strani, Konta je pogodila čak 55 winnera uz tek 21 neprisiljenu pogrešku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodno se Ana Konjuh plasirala u treće kolo Wimbledona nakon što je sa 7-6 (3), 2-6, 6-3 pobijedila Rumunjku Irinu Cameliu Begu poslije dva sata i 14 minuta igre. U trećem kolu Konjuh će igrati protiv Slovakinje Dominike Cibulkove, od koje je poražena u do sada jedinom međusobnom ogledu prošle godine u Roland Garrosu.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo