IZRAELSKI TENISAČ ŠOKIRAO PUBLIKU: / Dobio set i onda jednostavno odšetao s terena i predao meč

Image
Foto: Screenshot: You Tube

Izraelski tenisač, trenutno 77. igrač prema ATP ljestvici Dudi Sela, iznenadio je tenisku javnost nakon što je predao četvrtfinale turnira u Shenzhenu.

1.10.2017.
12:27
Screenshot: You Tube
VOYO logo

Izraelac je protiv Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova dobio drugi set sa 6-4, izjednačio tako rezultat na 1-1 u setovima, izgubio servis na startu trećeg seta i napustio teren usred prvog poena u sljedećem gemu kojeg je osvojio.

NOVI UDARAC ZA NAJVEĆEG HRVATSKOG TENISKOG TALENTA: Ćorićevi rezultati ove sezone jako su loši

Odluka je iznenadila sve jer izraelski tenisač tijekom meča nije pokazivao nikakve znakove neke ozljede ili umora, a to su najčešće razlozi zbog kojih tenisači predaju mečeve na teniskim turnirima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kasnije je i otkriven razlog Selinog poteza. Naime, prema pisanju portala Tenisworld, Zajedno s trećim setom u Kini počeo je i židovski blagdan Dan pomirenja (Yom Kippur), pa je Sela odlučio predati meč.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo, 32-godišnji Izraelac je od organizatora tražio da igra ranije i najavio im da će predati meč ako ga bude morao igrati nakon početka blagdana, ali mu oni očito nisu povjerovali. Na kraju je Sela upravo to i napravio.

Dudi Sela, kako je njegov obrat to objasnio, inače nije religiozna osoba i obično ne posti na Dan pomirenja, ali je bio prisiljen donijeti tu odluku koja je utjecala na njegov renking i koštala ga desetke tisuća dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako bilo, Sela je iz poštovanja prema blagdanu i zemlju koju predstavlja odlučio predati meč.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo