Ivanišević najavio pobjednika Wimbledona!

20.6.2011.
10:20
VOYO logo

"Osvajanje wimbledonskog naslova poseban je osjećaj, ja sam to doživio već u šest navrata, što je fantastično. Posljednji je bio 2009. godine, nakon dramatične završnice protiv Roddicka, čime je uspjeh još draži. No, ako osvojim turnir i sedmi put, to bi stvarno bilo nešto veliko. Značilo bi da sam po broju naslova dostigao velikog Petea Samprasa. On je bio moj idol u teniskom odrastanju", riječi su Rogera Federera uoči 125. izdanja najvećeg svjetskog teniskog turnira.

Nakon finala Roland Garrosa, veliki Švicarac vraća se u svoje dvorište gdje je jedan od najvećih favorita za naslov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Goran Ivanišević - Patrick Rafter (6:3, 3:6, 6:3, 2:6, 9:7) - Goran servira za meč

"Posljednjih par sezona samo su četvorica igrača koja su u najužoj konkurenciji za naslov: Federer, Nadal, Đoković i Murray. Iako su Grand Slamovi nepredvidivi, uvjeren sam da će netko od njih četvorice osvojiti i ovaj turnir", smatra jedini hrvatski wimbledonski pobjednik Goran Ivanišević, koji je iznio i svoju prognozu pobjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako u finalu budu igrali Federer i Nadal, onda je moj izbor Španjolac, no ako Nadal ne dođe do finala, onda vjerujem u Federera tko god bude s druge strane mreže", rekao je Goran, jedan od dvojice – od 1968. – koji je naslov osvojio kao nepostavljen igrač; drugi je Boris Becker (1985.).

Naslov pobjednika brani Nadal, koji tu ujedno brani u prvu poziciju na ATP listi. Nakon poraza u četvrtfinalu Queen'sa, Rafa se nekoliko dana odmarao na rodnoj Mallorci, a u London se vratio u petak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo bi lijepo ponoviti lanjski uspjeh, no ne osjećam se favoritom. Sezona je za mene uspješna već samim osvajanjem Roland Garrosa. A Đoković će broj jedan postati prije ili kasnije, ne ovisi sve o meni", rekao je Nadal.

Međutim, ni Đoković se u Londonu ne smatra favoritom, breme je prepustio Rogeru i Rafi, a on se raduje čarima Wimbledona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Veselim se povratku na zelenu travu, jagodama sa šlagom i igranja u bijeloj opremi. Ovo je najveći svjetski turnir i posebna inspiracija za svakog igrača", rekao je srpski tenisač koji je lani ovdje igrao u polufinalu.

Velika britanska očekivanja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Listu glavnih favorita zaključuje Andy Murray. Domaća će javnost ponovo sanjati Murrayev naslov, nadati se da će upravo on, makar bio i Škot, prekinuti prokletstvo Britanaca u Wimbledonu koje traje od Perryjeve 1936. godine.

"Pripreme za Wimbledon odradio sam na najbolji način, i rezultatski i u svakom drugom smislu. Nemam pritisak javnosti, sam sam ga sebi stvorio jer želim odigrati velik turnir. Samopouzdanje mi je veliko", izjavio je Murray, pobjednik turnira u Queen'su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo su petorica igrača dosad osvojila turnir u Queen'su i zatim slavila i u Wimbledonu, što bi za Murraya ipak bila prava senzacija...

Vezani članci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201106130914006 arti-201106180251006

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo