IVANIŠEVIĆ BRILJANTNO PROKOMENTIRAO RIZIK ZARAZE KIHANJEM U LOPTICU: / 'Ta stvar mi pogotovo nije jasna...'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Goran je na svoj način odgovorio na bojazan stručnjaka, kad je tenis u pitanju, da bi se virus mogao prenijeti 'kihanjem u loptu'

7.5.2020.
21:17
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Proslavljeni hrvatski tenisač i budući stanovnik teniske Kuće slavnih Goran Ivanišević izjavio je u razgovoru za Hrvatsku televiziju da bi se tenis mogao vratiti na međunarodnu sportsku scenu tek u proljeće sljedeće godine.

Image
VELIKA TALIJANSKA STUDIJA OTKRIVA KOJI SU SPORTOVI NAJOPASNIJI ZA ŠIRENJE KORONAVIRUSA: /

Tenis nema skoro nikakvu mogućnost zaraze

Image
VELIKA TALIJANSKA STUDIJA OTKRIVA KOJI SU SPORTOVI NAJOPASNIJI ZA ŠIRENJE KORONAVIRUSA: /

Tenis nema skoro nikakvu mogućnost zaraze

"Što se tiče sportaša najgore je zdrav si, hoćeš se baviti sportom, a ne možeš i pitanje je kad ćeš moći. Ovo je situacija za koju nitko nije bio pripremljen. Nadam se da ćemo svi iz ovoga izaći kao bolji ljudi i pametniji, samo je pitanje kad", rekao je wimbledonski pobjednik iz 2001. te ponudio mogući scenarij povratka međunarodnih teniskih natjecanja:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moja najoptimističnija procjena je proljeće sljedeće godine. Čuo sam da čak razmišljaju o pomicanju Australian Opena za treći mjesec, što je također opcija. Tenis kakav smo pamtili nema šanse da bude prije Roland Garrosa ili Wimbledona sljedeće godine."

Regionalni turniri?

Specifičnost tenisa je putovanje igračica i igrača iz različitih država širom svijeta, što je u ovom trenutku neizvedivo. Stoga u taboru prvog tenisača svijeta Novaka Đokovića, u kojem je Goran Ivanišević jedan od trenera, razmišljaju o pokretanju regionalnih natjecanja kako bi tenisači s ovdašnjih prostora održavali natjecateljsku formu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

Goran Ivanišević

"Razmišljali smo u seriji mini-turnira - Srbija, Hrvatska, Slovenija i Bosna i Hercegovina. To bi bio ozbiljan tim igrača. Radi se na tome. Možda će biti nešto ovdje (u Hrvatskoj), tamo (u Srbiji) će biti sigurno. Vidjet ćemo kako će biti s putovanjima, granicama, izolacijama. Nadam se da će tako nešto profunkcionirati u šestom, sedmom mjesecu", optimističan je Ivanišević.

Bez kihanja

Zdravlje igrača i svih uključenih uvijek je na prvom mjestu, a Goran je na svoj način odgovorio na bojazan stručnjaka, kad je tenis u pitanju, da bi se virus mogao prenijeti "kihanjem u loptu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prije svega želim čestitati i zahvaliti ljudima koji rade od 0 do 24. Mi ih slušamo, puno dobrih stvari su rekli i donijeli puno dobrih odluka i na tome im veliko hvala. Neke stvari meni nisu jasne, a pogotovo ova - igram tenis 40 godina, a nikad nisam kihnuo u 'balun'. Zaraziti se možeš svugdje, ali mislim da nitko neće kihati u teniski balun."

Kako je cijeli teniski svijet stao, tako se još uvijek ne zna što će biti s Goranovim svečanim ulaskom u Međunarodnu tenisku kuću slavnih. Svečanost u američkom gradu Newportu predviđena je za sredinu srpnja, a Ivanišević i Španjolka Conchita Martinez još uvijek čekaju vijesti o potvrdi održavanja ili odgodi događaja na kojem će se pridružiti teniskim besmrtnicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo