'Ponosna sam! Bilo je samo pitanje vremena...'

Nastavlja se tjedan iz snova za Petru Martić. Najbolja hrvatska tenisačica ostvarila je rezultat karijere plasmanom u osminu finala Roland Garrosa. U 3. kolu uvjerljivo je nadigrala 31.

1.6.2012.
21:00
VOYO logo

Izbornica Fed kup reprezentacije Iva Majoli je rekla kako je oduševljena igrom koju je Martić prikazala u meču.

"Jako sam zadovoljna i vrlo ponosna. Od srca joj čestitam. Nakon što je pobijedila Bartoli, svi su naravno očekivali da će proći i taj sljedeći meč. Nije lako igrati pod pritiskom, ali evo Petra je pokazala da može i svi jako dobro znamo da je ona jako talentirana i da može puno toga napraviti. Na Fed kupu u Izraelu vidjela sam da može, bilo je možda nekoliko sitnica koje su možda bile prelomile u dvoboju s jačim suparnicama i top igračima, ali ona ima super trenera, vrijedna je cura i jako puno radi, tako da je bilo je pitanje vremena da napravi neki veći rezultat", kaže Majoli, koja je ujedno i zadnja Hrvatica koja je dogurala do osmine finala Pariza, prije točno 14 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim, nema ljepšeg osjećaja nego na velikim turnirima ući u taj zadnji tjedan gdje je naravno sve otvoreno, svatko svakog može dobiti. Mislim da je situacija za Petru takva da je sve u zraku i da sada može puno", smatra Majoli.

"Petra Martić ima sve preduvjete za ulazak u sam vrh ženskog tenisa", tvrdi jedina Hrvatica s Grand slam naslovom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sigurno, ona je mlada i pred njom je stvarno još velika karijera. Zadnjih pola godine je napravila nekoliko vrhunskih rezultata i sigurno da može ići samo gore. Vjerujem da će uskoro doći među 20 najboljih gdje joj je i mjesto", kaže Majoli.

Martić će za četvrtfinale igrati protiv pobjednice dvoboja Njemice Kerber i Talijanke Pennette.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sigurno može dalje. Pennetta je iskusna cura, koja je već dugo na Touru. Njemica je mlađa i o njoj ne znam previše, ali Petra je sigurno puna samopouzdanja, odigrala je tri odlična meča i mislim da je ovo dobro četvrto kolo. Šanse za ulazak u četvrtfinale su velike, ali ne treba se na nju stavljati nikakav pritisak. Ona bi trebala koliko god je to moguće, biti opuštena i neka da sve od sebe. Mi smo svi uz nju", poručila je hrvatska izbornica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo