'ISPRIČAVAM SE SVIMA': / Prvi reket svijeta u emotivnom pismu progovorio o izjavi kojom je uzburkao duhove

Image
Foto: AFP, ROBYN BECK
23.3.2016.
8:33
AFP, ROBYN BECK
VOYO logo

Podsjetimo, Novak Đoković ponovno je otvorio vječnu temu o ravnopravnosti spolova u tenisu. Prije nekoliko je dana, sad već bivši direktor turnira u Indian Wellsu Raymond Moore, izjavio da ženski WTA Tour jaše na valu muškog tenisa, te da bi tenisačice trebale na koljenima zahvaljivati Bogu što postoje Roger Federer i Rafael Nadal koji nose cijeli sport.

Image
RADIKALNI POTEZ: /

Sporne izjave koštale posla uglednog direktora

Image
RADIKALNI POTEZ: /

Sporne izjave koštale posla uglednog direktora

Izazvalo je to velike prijepore, dosta je onih koji su osudili i koji se ne slažu sa Mooreovim riječima, a u raspravu se uključio i najbolji tenisač svijeta Đoković. Prvi reket svjetskog tenisa kazao je da Mooreova izjava nije bila politički korektna, ali je i istaknuo da bi muškarci ipak trebali dobivati veće nagrade na turnirima. To je objasnio riječima:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U javnosti se pojavila snimka koja pokazuje pravu istinu

“Statistika pokazuje da znatno više gledatelja dolazi na muške mečeve. Mislim da je to jedan od razloga zašto bismo trebali imati veći nagradni fond. Sve dok je tako, sve dok imamo dostupne statistike i podatke o tome tko privlači veću pažnju, više gledatelja, tko prodaje više ulaznica, mislim da bi nagrade trebale biti poštenije raspoređene”, rekao je Đoković nakon finala u kojem je deklasirao Kanađanina Miloša Raonića sa 6:2, 6:0.

Nakon toga, u javnosti se pojavila snimka sporne presice nakon spomenutog finalnog meča s kojom je na vidjelo izašla prava istina. Britanci nisu bili prenijeli sve njegove izjave, izvukli su samo ovu spornu iz konteksta i Đoković se našao na stupu srama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'U glavi su mi interesi svih igrača'

Sad se i Novak Đoković osobno javio pismom na društvenim mrežama i osvrnuo se na svoju izjavu koja je uzburkala duhove u teniskom svijetu, a kojeg prenosimo u cijelosti.

"Dragi moji,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovdje se javljam da podijelim sa vama bitne trenutke, posebno svoje dojmove nakon važnih pobjeda. Ovaj put sam ipak uzeo malo vremena promisliti prije nego što vam napišem poruku. Kao što ste možda vidjeli, bio sam upitan da prokomentiram prethodno pokrenutu osjetljivu temu. Da li zbog adrenalina ili euforije poslije pobjede u finalu, dao sam komentar koji najbolje ne oslikava moj kut gledišta i želio bih ovim putem razjasniti svoj stav.

Image
Image

Kao što sigurno znate, jako mi je stalo do toga da se profesionalni tenis dalje razvija i kad to kažem u glavi su mi interesi svih igrača. Zbog tenisa sam ovo što jesam danas i osjetio sam potrebu da iskažem svoj stav o poštenijoj i boljoj distribuciji nagradnog fonda među svim igračima - tenisačicama i tenisačima. Zajedno se trebamo boriti za bolje uvjete za sve igrače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nisam htio da se moj stav pretvori u borbu spolova'

Posljednje što sam imao na pameti je da se moj stav pretvori u borbu spolova i priču o razlikama u nagradama, jer je moj stav da svi tenisači i tenisačice trebaju biti ravnopravno nagrađeni za svoju igru i napore koje ulažu.

Image
Image

Volim tenis i dao mi je mogućnost da pomognem drugima pred kojima je dug put do ostvarenja svojih snova. Ovo je ono što mislim na tu temu i ispričavam se onima koji su me razumijeli na drugačiji način", stoji u pismu Novaka Đokovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo