HRVATSKI TENISAČI POBJEDAMA OTVORILI NASTUP NA ROLAND GARROSU: / Čilić brzinski sredio Talijana, Martić nikad lakše do drugog kola

Image
Foto: AFP PHOTO / CHRISTOPHE ARCHAMBAULT

U drugom kolu će Čilić igrati protiv pobjednika susreta između Janka Tipsarevića i Grigora Dimitrova

26.5.2019.
14:06
AFP PHOTO / CHRISTOPHE ARCHAMBAULT
VOYO logo

Najbolji hrvatski tenisač MarinČilić plasirao se u drugo kolo Grand Slam tunrira Roland Garros nakon što je u nedjelju sa 6-3, 7-5,6-1 pobijedio Talijana ThomasaFabbianija poslije dva sata i 12 minuta igre.

U prvom setu Čilić je Talijanu tri puta uzeo servis i priveo ga kraju u svoju korist nakon 44 minute igre. U drugom setu igra je izjednačenija, Talijan igra čvršće i uzima servis Čiliću za vodstvo od 5-4. No nakon toga, Čilić vraća servis i izjednačava, a onda dobija svoj servis poslije toga. Također uzima servis talijanskom tenisaču za 7-5. U trećem setu hrvastki tenisač nije imao problema, dobija ga sa 6-1 nakon 31 minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U meču je Čilić servirao 13 aseva, a Talijan ni jedan. Hrvatski je tenisač suparniku osam puta uzeo servis, a svoj je izgubio tri puta puta, po jednom u svakom setu. Oba su tenisača napravila dosta neprisiljenih grešaka - Talijan 34, a Čilić 36.

Ovo je bio prvi međusobni ogled Čilića i Fabbiana, 98. na ATP ljestvici. U drugom kolu će Čilić igrati protiv pobjednika susreta između Janka Tipsarevića, 317. na ATP ljestvici, i Bugarina Grigora Dimitrova, 47. tenisača svijeta. Protiv obojice Čilić ima pozitivan skor, u deset susreta protiv srpskog tenisača hrvatski je tenisač slavio osam puta, a u pet susreta protiv Bugarina četiri je puta bio bolji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Martić lako u drugo kolo

U međuvremenu, hrvatska tenisačica PetraMartić plasirala se u drugo kolo grand slam turnira Roland Garros nakon što je u nedjelju u prvom kolu lako sa 6-1, 6- 2 svladala Tunižanku Ons Jabeur poslije sat vremena i četiri minute igre.

Hrvatska tenisačica je lako dobila meč u kojem je odmah na početku prvog seta uzela suparnici servis dva puta i nakon samo 13 minuta je vodila 4-0. Do kraja tog seta Tunižanka je uspjela Martć uzeti jednom servis, ali to niie zaustavilo hrvatsku tenisačicu koja joj još jednom uzima servis i privodi set brzo kraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Petra Martić

U drugom setu, situacija je slična. Martić uzima dva puta servis suparnici odmah na početku, ali Jabeur vraća jedan za 3-2. No nakon dugačkog šestog gema na servis hrvatske tenisačice u kojem je bio dosta izmjena prednost i kojeg je Martić na kraju dobila za vodstvo od 4-2, uzima još jednom servis tuniskoj tenisačici za 5-2 i set a i meč zaključuje osvajanjem svog servisa na kraju.

Martić je bila bolja i na prvom i na drugom servisu, suparnici je uzela šest puta servis, svoj je izgubila dva puta, a tuniska je tenisačica još k tome napravila 27 neprisiljenih pogrešaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je bio prvi međusobni ogled Martić, 31. tenisačice svijeta, i Jabeur koja je 56. na WTA ljestvici. U drugom kolu hrvatsku tenisačicu čeka bolja iz ogleda dviju Francuskinja Kristine Mladenović (WTA-53.) i Fione Ferro (WTA-82). Martić je s Mladenović do sada igrala tri puta i dva je puta slavila, a s Ferro nijednom.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo