VI STE NAŠI JUNACI / Hrvatski heroji, osvajači Wimbledona, oduševili su i nakon finala: Čitav teniski svijet bruji o njima: 'Bili su nevjerojatni'

Image
Foto: Profimedia

Reakcije Pavića i Mektića, kao i medija o velikom hrvatskom trijumfu na Wimbledonu

11.7.2021.
11:27
Profimedia
VOYO logo

Mate Pavić i Nikola Mektić pobjednici su Wimbledona. U sjajnom finalu parova jučer su pobijedili Horacija Zeballosa i Marcela Granollersa (6-4, 7-6, 2-6, 7-5) i napokon došli do ovog svetog teniskog grala za sve koji žele biti dio povijesti, koji žele u tenisu osvojiti nešto uistinu veliko. Došli su kao favoriti na ovaj turnir, ali zapravo su napravili čudo.

Bacili su se, stoga, u zagrljaj jedan drugome nakon pobjede, nisu skrivali emocije. Zapravo, bila je to eksplozija emocija, nešto za što su radili i trenirali cijeli život, nešto o čemu su maštali kao klinci... Ugledni britanski BBC piše kako je njihov uspjeh All England Clubu bio njihov ukupno osmi zajednički naslov 2021. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Newsobserver, pak, dodaje kako je hrvatski dvojac opravdao svoj predznak najboljeg svjetskog teniskog para pobjedom u Wimbledonu, za svoju najveću pobjedu u dominantnoj sezoni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
HRVATI OSVOJILI WIMBLEDON /

Fenomenalni Mektić i Pavić u dramatičnom finalu srušili Granollersa i Zeballosa

Image
HRVATI OSVOJILI WIMBLEDON /

Fenomenalni Mektić i Pavić u dramatičnom finalu srušili Granollersa i Zeballosa

Saltwire.com naglašava kako su Pavić i Mektić postali prvim hrvatskim teniskim parom kojem je osvajanje Wimbledona u paru i uspjelo.

Zauvijek će se pamtiti

"Po prvi puta ova dva hrvatska imena bit će dodana na počasni popis muških parova u povijesti Wimbledona. Prvi nositelji Nikola Mektić i Mate Pavić nastavili su zapanjujući rezultatski niz u 2021. godini, uzevši i svoj prvi naslov u Wimbledonu. Bili su nevjerojatni", stoji na službenim web stranicama Wimbledona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naši junaci nakon velike pobjede obratili su se publici All England Cluba, kao i svim teniskim zaljubljenicima. Bio je to za njih veliki trenutak...

"Ta loptica koja je dugo padala bio je najbolji osjećaj u mom životu, a zadnja tri meča bila su najvažnija koje sam odigrao. Samo smo si govorili idemo dalje i bodrili smo se", rekao je Mektić blistavim nakon pobjede, držeći se za trofej o kojem je zajedno s Matom sanjao...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ovo je vrlo posebno za nas'

"Da, ovo je vrlo posebno za nas. Ovo je daleko najbolji turnir na svijetu", kazao je Pavić suzdržavajući suze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Obojica smo odrastali s Goranom gledajući njegov naslov i sada ponovno Hrvati slave titulu, jako smo emotivni stoga, ovo je naša najveća pobjeda".

Mektić je još istaknuo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Posljednja tri meča koja smo odigrali vjerojatno su najboljq u kojima sam sudjelovao. Svi su bili toliko blizu, morali smo nastaviti gurati, boriti se. Stalno smo si govorili: 'Nastavimo samo rudariti na svakom poenu, nemojmo uopće odustati. Tako smo i napravili".

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo