konkurencija parova / Hrvatska zastava ostaje u Kaliforniji: Pavić i Mektić odmjerit će snage u polufinalu Indian Wellsa

Image
Foto: AP Images

Iako smo u pojedinačnoj konkurenciji ostali bez predstavnika, Hrvatska će na Indian Wellsu sigurno imati predstavnika u finalu parova

14.3.2019.
10:10
AP Images
VOYO logo

Porazom Ive Karlovića od osmog igrača svijeta Dominica Thiema Hrvatska je ostala bez predstavnika u pojedinačnoj konkurenciji na ATP turniru iz Masters serije u Indian Wellsu, no hrvatska zastava u Kaliforniji ostaje zastupljena u konkurenciji parova. 

Naime, sutra će se na tom turniru odigrati hrvatski polufinale - kada će Nikola Mektić u paru s Argentincem Horaciom Zeballosom odmjeriti snage s austrijsko-hrvatskim parom Oliver Marach - Mate Pavić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potonji dvojac koji na turniru ima status 3. nositelja polufinale je izborio jučer ranije tijekom dana pobjedom nad 7. nositeljima, Južnoafrikancem Ravenom Klaasenom i Novozelanđaninom Michaelom Venusom rezultatom 6:4, 6:7(5), 10:5. 

Bio je to meč u kojem su Marach i Pavić suparnicima dopustili svega jednu break loptu i to kod izjednačenja na 5:4 u drugom setu kad su ujedno imali i meč-loptu. Klaasen i Venus su stigli do breaka, kasnije i uzeli drugi set, no u odlučujućem tie-breaku nisu imali izgleda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mektić i Argentinac Horacio Zeballos bili su pak noćas bolji od 5. nositelja, Kolumbijaca Juana Sebastiana Cabala i Roberta Faraha (3:6, 7:5, 10:6). 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvat i Argentinac su u odlučujućem tie-breaku imali zaostatak od 4:1, da bi zatim osvojili šest poena u nizu i usmjerili meč u željenom smjeru. To znači da će jedan Hrvat sigurno igrati i posljedni, finalni meč u konkurenciji parova u Indian Wellsu.

Priliku za polufinale imali su i Britanac Dominic Inglot i Franko Škugor, no njih su u četvrtfinalnom susretu zaustavili 6. nositelji, Poljak Lukasz Kubot i Brazilac Marcelo Melo rezultatom 4:6, 6:2, 10:6. U borbi za finale njima će nasuprot mreže stajati Đoković i Fognini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Indian Wells, četvrtfinale parova:

Nikola Mektić/Horacio Zeballos (Hrvatska/Argentina) Juan Sebastian Cabal/Robert Farah (Kolumbija/Kolumbija, 5) 3:6, 7:5, 10:6
Oliver Marach/Mate Pavić (Austrija/Hrvatska, 3) - Raven Klaasen/Michael Venus (Južna Afrika/Novi Zeland, 7) 6:4, 6:7(5), 10:5
Lukasz Kubot/Marcelo Melo (Poljska/Brazil, 6) - Dominic Inglot/Franko Škugor (Velika Britanija/Hrvatska) 4:6, 6:2, 10:6

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo