HRVATSKA SLUŽBENO IMA NAJBOLJU MLADU TENISAČICU U EUROPI: / Petra Marčinko pokorila konkurenciju: 'Želim osvojiti Grand Slam'

Image
Foto: Instagram/Igor Blažević

Lani je ovu nagradu dobila još jedna hrvatska tenisačica

4.12.2019.
23:49
Instagram/Igor Blažević
VOYO logo

Hrvatska tenisačica Petra Marčinko proglašena je na svoj 14. rođendan najboljom europskom tenisačicom do 14 godina u ovoj sezoni TE Junoir Toura. Riječ je o nagradi koju dodjeljuje Tennis Europe, a kojom se lani okitila još jedna hrvatska tenisačica. Antonija Ružić tada je bila proglašena najboljom europskom tenisačicom do 16 godina.

Priznanje dolazi u prave ruke s obzirom na to da Petra doista iza sebe ima fantastičnu sezonu na TE Junior Touru – igrala je osam finala, osvojila četiri pojedinačna naslova (posebno se ističu oni 1. ranga u Folignu i Parizu) i jedan naslov u konkurenciji parova. U Reggio Calabriji stigla je do naslova na TE Junior Mastersu u uzrastu do 14 godina. Ukupno je na Junior Touru u 2019. ostvarila 53 pobjede uz 12 poraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Petra je jedna od najmarljivijih osoba koje poznajem. Tenis joj je velika strast, jako je disciplinirana i ne boji se ići do krajnjih granica. Njezina igra dosta je agresivna, voli napadati čim joj se pruži prilika. Njezin stil igre doveo ju je do velikih rezultata", poručio je teniski trener DanijelDvornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želim biti profesionalna tenisačica, osvajati Grand Slamove i biti najbolja što mogu na i izvan terena", riječi su pak najbolje mlade tenisačice u Europi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova rođena Zagrepčanka počela se baviti tenisom u dobi od šest godina, a do devete je već bila nacionalna prvakinja uzrasta do deset godina. Ove godine osvojila je tri turnira u uzrastu do 14 i dva u uzrastu do 16 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo