HRVATSKA BEZ ČILIĆA PROTIV KANADE! Krajan odmara najboljeg hrvatskog tenisača: /

'Nije spreman i bilo bi ga riskantno staviti'

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Ćoriću (47. na ATP ljestvici), koji je preuzeo poziciju prvog igrača hrvatske reprezentacije, i drugopostavljenom Kanađaninu Polanskom (141. tenisač svijeta), ovo će biti prvi međusobni ogled.

1.2.2018.
14:09
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski tenisač Borna Ćorić otvorit će u petak u 14,00 sati s Peterom Polanskym susret 1. kola Svjetske skupine Davis Cupa između Hrvatske i Kanade u Osijeku, odlučio je ždrijeb.

Izbornik hrvatske Davis Cup reprezentacije nije u postavu uvrstio najboljeg hrvatskog tenisača Marina Čilića, koji je u nedjelju igrao finale Australian Opena u pet setova protiv Švicarca Rogera Federera i još se bori s umorom, no Krajan, kao i kanadski izbornik Frank Dančević, ima pravo izmjene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što je presudilo da izostavim Čilića? Samo činjenica da nije 100 posto spreman. Nema nikakvih problema nema ozljeda. Nije ni toliko umoran, ali nije 100 posto spreman i bilo bi ga riskantno staviti sutra. U slučaju povrede ili da se meč oduži i dođe do petog seta....bilo bi previše iscrpljujuće i u ovoj situaciji u kojoj je i možda bi ga izgubili za ostatak vikenda. Moramo računati da ga možemo koristiti možda sljedeće dane", kazao je Krajan.

Tko igra s kim?

Ćoriću (47. na ATP ljestvici), koji je tako preuzeo poziciju prvog igrača hrvatske reprezentacije, i drugopostavljenom Kanađaninu Polanskom (141. tenisač svijeta), ovo će biti prvi međusobni ogled. Drugi meč dana igrat će Viktor Galović, 181. na ATP ljestvici, i Denis Šapovalov, koji je 48. tenisač svijeta. Njih dvojica također do sada nisu igrali jedan protiv drugoga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U meču parova u subotu Ivan Dodig (8. na ATP ljestvici parova) i Franko Škugor (38. na ATP ljestvici parova) igrat će protiv kanadske kombinacije Daniel Nestor i Vasek Pospišil. Nestor (45) je 60. na ATP ljestvici parova, a do sada je u karijeri osvojio 77 turnira u konkurenciji parova, uključujući i zlato na Olimpijskim igrama 2000. godine u Sydneyu.

Nestor je osvojio sedam grand slam naslova u parovima i on je jedini igrač u povijesti tenisa koji je osvojio sva četiri grand slama, sve turnire iz Masters serije, završni turnir na kraju godine i zlatnu olimpijsku medalju u parovima barem jednom. Pospišil je 266. na ljestvici parova, a u paru je osvojio Wimbledon 2014. godine.

Raspored igranja, petak, 14 sati:

Borna Ćorić - Peter Polansky, slijede Viktor Galović - Denis Shapovalov subota, 14 sati Ivan Dodig, Franko Škugor - Daniel Nestor, Vasek Pospisil nedjelja, 14 sati Borna Ćorić - Denis Shapovalov, slijede Viktor Galović - Peter Polansky.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo