Ivanisevic ne moze doci sebi: 'Na ovakav nacin? Perfekcija!'

Najbolji hrvatski tenisac Marin Cilic pod trenerskom palicom Gorana Ivanisevica u ponedjeljak u 23.00 sata po nasem vremenu pokusat ce osvojiti svoj prvi Grand Slam turnir, US Open.

7.9.2014.
13:07
VOYO logo

Cilic je u polufinalu pobijedio osvajaca 17 Grand Slam naslova Svicarca Rogera Federera sa 6:3, 6:4, 6:4 za samo sat i 44 minute i bivsem svjetskom broju jedan ocitao je pravu lekciju, iako je prije ovog meca pet puta gubio od Federera.

"Od prvog do zadnjeg poena igrao sam najbolji tenis u zivotu. Sto je presudilo? Bilo je slicno kao u mecu protiv Berdycha, dobro sam se prilagodio uvjetima na terenu, odnosno vjetru. S jedne strane terena imali ste vjetar u prsa, a s druge strane vjetar leda. Kad sam imao vjetar u leda tad mi je bilo lakse igrati i vecinu breakova napravio sam kad mi je vjetar puhao u leda", rekao je Cilic na konferenciji za novinare nakon polufinalnog meca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sto vam je Ivanisevic rekao uoci meca, da li vas je pokusao opustiti, pitali su novinari.

"Nismo puno razgovarali, ali napravio je da se osjecam relaksirano i upozorio me je na neke detalje koje sam iskoristio u mecu. Znao sam da moram biti agresivan, jer ne mozete igrati tako da cekate Federerove pogreske", kazao je Cilic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na putu prema pobjednickom peharu stoji mu 24-godisnji Japanac Kei Nishikori koji takoder igra u zivotnoj formi, i koji je na putu do finala izbacio je osvajaca Australian Opena Stanislasa Wawrinku te pobjednika Wimbledona i prvog igraca svijeta Novaka Dokovica.

"Bit ce to poseban dan za obojicu, prilika da osvojimo Grand Slam turnir i udemo u povijest. Bit ce puno emocija na terenu. Vec smo igrali dva puta na US Openu i oba meca su bila teska", dodao je Cilic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Godine 2012. na US Openu je slavio Cilic, a 2010. bolji je bio Nishikori, koji vodi sa 5:2 u medusobnim dvobojima. Ove godine su igrali dva puta, u Barceloni i Brisbaneu, i oba puta je slavio japanski tenisac.

"Nasi stilovi se razlikuju, Nishikori odlicno udara loptu s osnovne crte. Protiv Dokovica bio je cak bolji od njega u igri s osnovne crte, a malo je tenisaca koji to mogu napraviti. Bit ce to i dobra takticka borba. No, moram se usredotociti na svoju igru, dobro servirati i pokusati poremetiti njegov ritam", zakljucio je Cilic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je perfekcija tenisa. Dobiti Federera na sredisnjem terenu, u polufinalu, na ovakav nacin, to je impresivno. Svaka mu cast. Jedino mu mogu reci da sam izuzetno ponosan na njega, na nacin kako igra, kako prihvaca ovu novu igru. Zasluzeno je u finalu", rekao je Goran Ivanisevic.

"Nije bilo lako, kad su svi navijali za Rogera, onako zabiti tri asa i odigrati onaj bekend winner za kraj. Nacin na koji igra trenutno, koliko je smiren i koliko vjeruje u to sto igra, sve je to naplata svih treninga, svega onoga sto smo radili i o cemu smo pricali. Zato je u finalu US Opena i jos jednom mogu reci da sam izuzetno ponosan na njega."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Teniski svijet je ocekivao da ce se u ponedjeljak u finalu za naslov boriti Novak Dokovic i Roger Federer, a dobili su Marina Cilica i Keija Nishikorija.

"Imamo dva igraca kojima je ovo prvo finale, veliki mec. Obojica su odigrali mozda najbolje meceve u karijeri, Nishikori protiv Dokovica i Marin protiv Rogera, sto je dobro. Bit ce sigurno nervozni i jedan i drugi u ponedjeljak, ali ovo je velika prilika. Ovo je prilika obojici da se popnu na Mount Everest, da se postanu nedodirljivi. Kad osvojis Grand Slam onda si na Mount Everestu. Bit ce interesantno. Nitko nije ocekivao ovo finale, ali ovo je dobro za tenis. Dobro je sto su tu dvojica, koji nisu nepoznati, ali od kojih nitko nije ocekivao da mogu doci u finale. Ovo je prvi put nakon ne znam koliko godina da u finalu nekog Grand Slam turnira nisu Roger, Novak, Nadal ili Murray, i to je zbilja velika stvar."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjestan je i Ivanisevic, koji je to iskusio na svom primjeru, da univerzalni recept za uspjeh u finalu ne postoji. No, njegova vjera u Marinove mogucnosti je bezgranicna.

"Prije meca cemo razraditi taktiku, iako sve je tu vrlo jednostavno, sve se zna. Nema tu puno filozofije. Treba igrati kako je igrao dosad i bit ce dobro", zakljucio je Ivanisevic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo