ČASNO ODLAZI / Gojo se pobjedom oprostio od Splita: Još jednom parovi odlučuju pobjednika

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Borna je još jednom razveselio navijače pobjedom 4-6, 7-6 (2), 6-4 protiv 24. tenisača svijeta Tallona Griekspoora

17.9.2023.
20:23
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Borna Gojo je još jednom razveselio navijače hrvatske Davis Cup reprezentacije i pobjedom 4-6, 7-6 (2), 6-4 protiv 24. tenisača svijeta Tallona Griekspoora, izjednačio rezultat na 1-1 u dvoboju hrvatskih i nizozemskih tenisača. 

Image
GLAVU GORE /

Ajduković poražen nakon hrabrog debija za Hrvatsku u Davis Cupu

Image
GLAVU GORE /

Ajduković poražen nakon hrabrog debija za Hrvatsku u Davis Cupu

Kao i u dvoboju Ajdukovića i Van de Zandschulpa, početak meča Goje i Griekspoora odredio je ishod prvog seta. Nizozemac je poveo 2-0, a to mu je bilo dovoljno za osvajanje prve dionice meča, jer je Goju ostavio bez prilike za 'break'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Taj je trend nastavljen i u drugom setu, iako je Gojo u nekoliko navrata bio na 15-30 ili 30-30, ali do 'break'-lopte nije stigao. Kroz svoje servis-gemove je brodio prilično sigurno do 11. gema, kad je uz njegovu podršku Griekspoor došao do 0-40. No, kako je omogućio Nizozemcu veliku priliku, tako mu je brzo "zalupio vrata" i s pet uzastopnih poena, gotovo sve 'winnerima', Gojo je poveo 6-5 i tako osigurao 'tie-break'. To je sve što mu je trebalo. Iako nije uspio slomiti servis suparnika u prva dva seta, sve one prijetnje je pretočio u odlično odigran odlučujući gem u kojem je Griekspooru prepustio svega dva poena.

Gojo je treći set otvorio 'breakom' i zadržao prednost do šestog gema, kad je Griekspoor drugim oduzetim servisom u meču izjednačio na 3-3. No, već u sljedećem gemu hrvatski "broj 1" na ovom turniru ponovno je došao do 'breaka'. Za vodstvo od 5-3 Gojo je zabio četiri asa, a onda uz, ponešto dramatičnih trenutaka i jednu spašenu 'break'-loptu nakon dvostruke pogreške, došao do nove velike pobjede u Davis Cupu realiziravši treću meč-loptu za konačnih 4-6, 7-6 (2), 6-4 poslije dva sata i 22 minute borbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivan Dodig i Mate Pavić će imati priliku donijeti pobjedu protiv snažnog nizozemskog para koji čine Wesley Koolhof i Matwe Middelkoop.

BKFC 50 iz Denvera ekskluzivno gledajte 23. rujna na streaming platformi Voyo

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo