GLAVU GORE / Ajduković poražen nakon hrabrog debija za Hrvatsku u Davis Cupu

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Duje Ajduković (ATP - 206.) nije uspio doći do pobjede u svom debitantskom meču u Davis Cupu

17.9.2023.
17:49
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Duje Ajduković (ATP - 206.) nije uspio doći do pobjede u svom debitantskom meču za hrvatsku Davis Cup reprezentaciju, ali je uz odličnu igru u drugom setu gotovo odveo 68. tenisača svijeta Botica van de Zandschulpa do 'tie-breaka' trećeg seta, no Nizozemac je na kraju slavio sa 6-3, 3-6, 7-5.

Image
SASTAV ZA DAVIS CUP /

Najvažniji dan u sportskoj karijeri za mladog tenisača: Nakon ispadanja zamijenio Prižmića

Image
SASTAV ZA DAVIS CUP /

Najvažniji dan u sportskoj karijeri za mladog tenisača: Nakon ispadanja zamijenio Prižmića

Prava je šteta što je Duje Ajduković u četvrtom gemu izgubio servis nakon što je imao 30-0, jer je do kraja seta na početnom udarcu izgubio još samo dva poena, a bio je prilično ravnopravan suparnik Boticu van de Zandschulpu koji je iskusno zadržao stečenu prednost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad je hrvatski 22-godišnji debitant u Davis Cupu izgubio servis i na početku drugog seta, činilo se da će Nizozemac lako doći do pobjede. No, Ajduković je već u sljedećem gemu došao do prve prilike za 'break' i vratio izgubljeno. Ajduković je u sljedećim gemovima na servisu bio uvjerljiv, a u osmom gemu je dočekao svoju novu priliku za 'break' nakon što je Nizozemac imao 40-15. Van de Zandschulp se odlučio za napad, a Duje sjajnom bekend paralelom iz trka pogodio kut terena za 5-3. Za svoj prvi osvojeni set u Davis Cupu u sljedećem je gemu ostavio suparnika bez poena. 

U prvom gemu odlučujuće dionice Ajduković je došao do tri povezane prilike za 'break' (0-40), ali je Van de Zandschulp odgovorio nizom koji je započeo asom pa nadovezao još nekoliko 'winnera' i poveo 1-0. U sljedećem gemu su se našli u obrnutim ulogama. Nizozemac je došao do 0-40, ali se Ajduković uspio izvući s tri uzastopna poena. Nažalost, van de Zandschulp je povezao dva odlična bekenda koji su mu donijeli 'break' za 2-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez obzira na propušteno, Duje se nije predavao. Nastavio je prijetiti na servis Nizozemca pa je kod zaostatka 1-3 stigao do nove 'break'-lopte. Međutim, Van de Zandschulp se spasio snažnom i preciznom forhend paralelom. Kod 4-2 za Nizozemca, Ajduković je došao do nove prilike za 'break'. Uspio se izboriti za poziciju u kojoj je mogao napasti, došao je na mrežu i završio poen odličnom kratkim volejom.

Do 12. gema su oba tenisača došla bez novih prilika za oduzimanje servisa. Ajduković je kod 40-30 bio jedan poen udaljen od odlučujućeg 'tie-breaka', ali do njega, nažalost, nije stigao. U završnici meča ga je izdao forhend, dva zaredom su završila u mreži, čime je Van de Zandschulp nakon jednog sata i 56 minuta borbe došao do svoje druge pobjede na Gripama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za debi u Davis Cupu Duje Ajduković je zaslužio pohvale, a na prvu pobjedu će morati čekati do neke nove prilike.

U drugom meču današnjeg programa Borna Gojo će igrati protiv Tallona Griekspoora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BKFC 50 iz Denvera ekskluzivno gledajte 23. rujna na streaming platformi Voyo

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo