GLEDALI GA KOLINDA I NOLE: / Umag dobio Musterovog nasljednika

Image
Foto: Pixsell, Slavko Midžor

Austrijanac Dominic Thiem pobjednik je ovogodišnjeg, 26. izdanja ATP turnira tenisača u Umagu, u finalu je sa 6-4, 6-1 svladao Portugalca Joaoa Sousu za samo sat vremena.

27.7.2015.
8:32
Pixsell, Slavko Midžor
VOYO logo

Thiem (21), koji je u svibnju ove godine pobijedio u Nici, do svog drugog naslova u karijeri stigao nadigravši po treći puta u isto toliko dvoboja Sousu.

Zajednička fotka Kolinde i srpskog tenisača

Finale umaškog turnira pratila je hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović koja je i predala pobjednički pehar , a u Umag, je svratio i najbolji tenisač svijeta Novak Đoković. Srbin je 2006. igrao finale Umaga, ali je predao taj meč Stanu Wawrinki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska predsjednica i srpski tenisač svoj su susret ovjekovječili zajedničkom fotografijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Susret je bio izjednačen do rezultata 3-3 u prvom setu, a tada je Thiem iskoristio prvu i jedinu "break-loptu" u prvom setu. Mladi je Austrijanac sjajno igrao na svom servisu, te je bez problema zadržao tu prednost, u prvom je setu ukupno izgubio samo dva poena u svojih pet servis-gemova.

Nakon 20 godina Austrijanac

U drugom setu Thiem je ostvario "break" odmah u prvom gemu, a Sousa se potom praktički "raspao". Do vodstva 5-0 u drugom setu Thiem je izgubio samo jedan poen na svom servisu, a tada je odigrao jedini loš servis-gem što je Sousa iskoristio kako bi izbjegao "kvrgu". No, već u sljedećoj igri Thiem je opet oduzeo servis Sousi i završio posao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je tako postao drugi Austrijanac koji je slavio u Umagu, nakon što je u prvoj polovici 90-ih tri puta pobjednički pehar podizao Thomas Muster, posljednji put prije točno 20 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo