GAZI SVE PRED SOBOM: / Nikad impresivniji Čilić uništio Španjolca i izborio osminu finala

Image

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u 4. kolo Roland Garrosa, on je u dvoboju 3.

3.6.2017.
13:14
VOYO logo

Čilić je do pete pobjede u sedmom međusobnom susretu protiv 35-godišnjeg Lopeza stigao lakše od očekivanog. Nakon nešto lošije odigranog uvodnog gema u kojemu je s dvije neprisiljene pogreške izgubio servis, 29-godišnji Međugorac je zaredao s osam osvojenih gemova zaredom i tako stigao do prednosti od 6-1, 2-0.

Čilić je sjajno vraćao Lopezove servise o čemu svjedoči i podatak kako je Španjolac osvojio tek tri poena na svom početnom udarcu u čitavom prvom setu. Statistika na kraju prve dionice igre pokazala je kako je Čilić imao 15 osvojenih poena "winnerima", dok je napravio tek pet pogrešaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kvaliteta igre u drugom setu bila je nešto slabija, Čilić je imao samo pet "winnera" uz devet pogrešaka, ali na putu do osvajanja i tog dijela igre pomogao je Lopez koji je napravio čak 12 pogrešaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U trećem setu Čilić je u prvoj igri izvukao dvije "break-lopte" Španjolca, a odmah zatim oduzeo servis Lopezu i tu prednost održao do kraja dvoboja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čilić je tako po četvrti put u karijeri stigao do 4. kola u Roland Garrosu, nakon 2009., 2010. i 2015. godine. No, ove je godine do tog rezultata stigao na impresivan način, bez izgubljenog seta, štoviše niti jednom mu suparnik nije osvojio više od tri gema u setu, a na terenu je proveo manje od pet sati.

Sljedeći suparnik Čiliću bit će bolji iz ogleda Britanca Kylea Edmunda i Južnoafrikanca Kevina Andersona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo