Federer razbio Del Potra i osvojio 71. naslov u karijeri!

Švicarska legenda Roger Federer u finalu ATP turnira u nizozemskom Rotterdamu, za manje od sat i pol igre, lakše je od očekivanog svladao Argentinca Juana Martina del Potra sa 6:1, 6:4...

19.2.2012.
18:59
VOYO logo

Dvoboj prvog i trećeg nositelja u finalu dvoranskog turnira u Rotterdamu protekao je u dominaciji "čarobnjaka iz Basela" koji je, posebno u prvom setu, potpuno nadigrao argentinskog tenisača. Federer je unatoč slabijem postotku ubačenih prvih servisa (47-65) iste realizirao puno bolje od Del Potra (79-45), no ključna je ipak bila realizacije prilika za obrat.

Švicarac je iskoristio obje u prvom setu, dok Argentinac nije niti jednu od dvije. Druga dionica je donijela puno ravnopravniju igru, a ponovo je Del Potra skupo koštala loša igra na break-loptama. Imao je pet prilika, nije realizirao niti jednu, dok je Federeru za pobjedu bila dovoljna jedna od tri... Bio je ovo njihov 11. međusobni ogled na ATP Touru, a Federer sada vodi s devet pobjeda. Slavlje u Rotterdamu bila je Švicarčeva treća pobjeda u nizu nad Del Potrom, te druga ove godine nakon četvrtfinala na Australian Openu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolja svjetska tenisačica, Bjeloruskinja Viktorija Azarenka, za nešto više od sat vremena pomela je Australku Samanthu Stosur u finalu WTA turnira u Dohi sa 6:1, 6:2.

U finalu 2 milijuna i 168 tisuća dolara vrijednog turnira tenisačica u katarskoj prijestolnici Azarenka je pokazala zašto je svjetski broj 1. Tijekom pohoda na naslov Bjeloruskinja svojim suparnicama nije prepustila niti set. Ove godine još uvijek "čeka" svoj prvi poraz. Trenutačno je na 17 pobjeda zaredom. U prva tri nastupa ukupno je izgubila devet gemova, u polufinalu je nešto više uzela Poljakinja Agnieszka Radwanska, šest, da bi u finalu Stosur ostala na tri gema. U njihovom šestom međusobnom ogledu Azarenka je ostvarila i šestu pobjedu, dok lanjska osvajačica US Opena još uvijek "sanja" set protiv bjeloruske tenisačice. U finalu Dohe Azarenka je dominirala od prvog poena ne pruživši protivnici niti jednu priliku za oduzimanje servisa...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo