DONNA VEKIĆ ULETJELA U ČETVRTFINALE US OPENA: / Osječanka spasila meč-loptu pa ostvarila nešto što nikad nije u karijeri

Image
Foto: Profimedia

Osječanka je u osmini finala svladala 30. tenisačicu svijeta Juliu Goerges

2.9.2019.
20:14
Profimedia
VOYO logo

Hrvatska tenisačica, 23-godišnja Donna Vekić plasirala se u četvrtfinale US Opena zahvaljujući 6-7 (5), 7-5, 6-3 pobjedi protiv Njemice Julije Goerges nakon dva sata i 42 minute igre u 4. kolu.

Bio je ovo četvrti međusobni susret Vekić i Goerges i prva pobjeda naše igračice koja je tako po prvi put u karijeri stigla do četvrtfinala na nekom Grand Slam turniru. Bio joj je ovo treći nastup u 4. kolu, a dosada je gubila od Goerges u Wimbledonu lani i od Britanke Johanne Konte ove godine u Roland Garrosu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vekić je do pobjede protiv Goerges stigla velikim preokretom, u drugom je setu Njemica servirala za meč kod vodstva 5-4 i imala meč-loptu, no Osječanka se nije predavala i njezina se poznata borbenost na kraju apsolutno isplatila.

Ne zna kako je dobila

"Ne znam kako sam dobila ovaj meč. Julia je odlično servirala, imala je i meč-loptu, a u tom sam trenutku jedino željela vratiti servis u polje jer sam znala da igram dobro i da u izmjeni s osnovne linije imam šansu osvojiti poen", rekla je Vekić nakon susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vekić je vrlo loše krenula u dvoboj, izgubila je prva tri gema, a na svom servisu nije do tada osvojila niti jedan poen. Ipak, uspjela se sabrati te je od sredine prve dionice igrala sve bolje te je u sedmoj igri vratila izgubljeni break. Prvi je set tako odlučivan u tie-breaku u kojemu je Goerges u ključnim trenucima odigrala dva sjajna udarca. prvo je kod rezultata 3-3 odigrala fantastičan volej kojim je stigla do mini-breaka prednosti da bi kod 5-5 fantastičnim passingom osigurala set-loptu koju je svojim servisom i iskoristila.

Goerges je odlično otvorila i drugi set, u prvoj je igri oduzela servis Vekić, a kod vodstva 2-0 imala i dvije prilike za dvostruki break. Vekić je uspjela ipak preokrenuti taj gem u svoju korist i zadržati se u susretu. Kada je Goerges kod 5-4 servirala za meč, vidjelo se kako je i Njemica nervozna. Napravila je čak tri dvostruke servis pogreške čime je ponudila Vekić šansu za povratak u meč. Vekić je uspjela realizirati svoju drugu break-loptu za 5-5 i to nakon što je Goerges propustila meč-loptu. Potresena Goerges izgubila je još jednom servis kod vodstva Vekić 6-5, naša je igračica stigla do 0-40 te je iskoristila treću set-loptu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slijedi Benčić

Nakon što je osvojila prvi gem trećeg seta na svom servisu, Vekić je imala priliku produžiti svoju seriju osvojenih gemova na šest, ali je na break-loptu promašila retern. Naša je predstavnica kod vodstva 3-2 propustila i 15-40 na servis Goerges, ali je ipak uspjela ostvariti break za 5-3. U tom je gemu Vekić stigla do 0-40, Goerges je spasila prve dvije break-lopte, ali je na treću napravila dvostruku pogrešku i ponudila Vekić servis za pobjedu. o, niti tu nije bio kraj drame, Goerges je osigurala dvije prilike za "re-break", no uslijedila su četiri uzastopna poena Vekić. Dva je naša igračica zaslužila svojim dobrim udarcima, a na dva je Goerges pogriješila. Na drugu break-loptu je promašila forhend, dok je na meč-loptu Vekić poslala smeš u aut.

Vekić će u četvrtfinalu igrati protiv Švicarke Belinde Benčič koja je u 4. kolu svladala braniteljicu naslova i prvu igračicu svijeta Japanku Naomi Osaku sa 7-5, 6-4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo