DONNA U SUZAMA: / Nakon tri sata epske borbe u Wimbledonu izgubila od sedme tenisačice svijeta

Image
Foto: Screenshot: HRT

Donna Vekić je nakon hrabre borbe u meču 2. kola Wimbledona izgubila od domaća predstavnice Britanke Johanne Konte, inače sedme tenisačica svijeta, rezultatom 7-6, 4-6, 10-8.

5.7.2017.
17:17
Screenshot: HRT
VOYO logo

Bio je to fantastičan meč koji će se još dugo pamtiti. Trajao je tri sata i 13 minuta, a obje tenisačice u srijedu su pokazale sigurnost na svom servisu i - hrabrost! Donna Vekić iako je ispala s Wimbledona, odigrala je sjajan meč protiv favorizirane tenisačice. Koliko joj je teško pao poraz bilo je vidljivo nakon meča. Prilikom pozdravljanja dviju igračica, Donna je i zaplakala u zagrljaju Konte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NOVA POBJEDA NA WIMBLEDONU: Dubrovčanka srušila Rumunjku, slijedi težak obračun sa Slovakinjom

Koliko je ovo0 bio dobar meč, najbolje će vam dočarati brojke. Naime, Konta je imala samo 21, a Donna 24 neprisiljene pogreške. Britanka je upisala čak 55, a Donna 42 winnera što se u ženskom tenisu zaista rijetko viđa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obje tenisačice servirale su fantastično

Servirale su fantastično, 12 aseva Konta, 11 Vekić, 81 posto dobijenih poena nakon prvog servisa Konta, 78 posto Vekić. A ono što se događalo na terenu, posebna je priča. Nakon velike borbe u prvom setu, Vekić je u osmom gemu osvojila servis i stigla na korak od osvajanja prvog seta, ali je Konta uzvratila i napravila break već u sljedećem gemu. Nakon toga je Donna spasila četiri break lopte u 11 gemu, ali nije uspjela slaviti u tie-breaku 7-4. I prvi set je bio otišao na stranu Britanke.

Tko zna kako bi ovaj meč završio da je Hrvatica u prvom setu iskoristila vodstvo 5-3 i 40-15 na svojem servisu. No, sedma igračica svijeta se sjajno izvukla i dobila set u tie breaku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi set bio je Donnin

No u drugom setu, hrabra Donna uspjela je preokrenuti meč i vratiti se u igru protiv sedme tenisačice svijeta. Već u prvom gemu naša igračica osvojila je break, ali je Britanka uzvratila u četvrtom. Ipak, već u petom gemu Vekić je uz jedan izgubljeni poen uspjela oduzeti servis protivnici, te je do kraja uspjela sačuvati prednost i izjednačiti na 1-1 u setovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treći set donio je pravu dramu. Obje tenisačice su branile svoje servise. Donna je na 8-8 imala jednu brejk loptu, ali je nije iskoristila i Britanka je u sljedećem gemu iskoristila drugu meč loptu i plasirala se 3. kolo Wimbledona.

Do 5-5 u trećem setu obje igračice izgubile zajedno tek šest poena na servisu

Vjerovali ili ne, do 5-5 u trećem setu obje igračice izgubile su zajedno šest poena na servisu. U rijetko viđeno kvalitetnom setu, Donna je na 6-6 došla do brejk lopte, ali je nije iskoristila. Imala je još jednu, onu spomenutu na 8-8, ali nedostajalo je jako malo sreće da meč ode na njezinu stranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vekić je u suzama napustila teren. Iako može žaliti za propuštenim prilikama, može biti ponosna na tenis koji je pokazala. Prethodno se Ana Konjuh plasirala u treće kolo Wimbledona nakon što je sa 7-6 (3), 2-6, 6-3 pobijedila Rumunjku Irinu Cameliu Begu poslije dva sata i 14 minuta igre.

U trećem kolu Konjuh će igrati protiv Slovakinje Dominike Cibulkove, od koje je poražena u do sada jedinom međusobnom ogledu prošle godine u Roland Garrosu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bellator Dublin
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo