JURI PO NOVI GRAND SLAM / Đoković senzacionalnim preokretom prošao u polufinale US Opena. Sada je na korak od čak dva nestvarna rekorda

Image
Foto: Profimedia

Đoković je s Talijanom imao velikih problema u prvom setu koji je trajao čak 77 minuta

9.9.2021.
8:03
Profimedia
VOYO logo

Najbolji tenisač svijeta, Srbin Novak Đoković, svladao je u četvrtfinalu US Opena Talijana Mattea Berrettinija s 5:7, 6:2, 6:2, 6:3 i stigao je na korak od osvajanja novog Grand Slama.

Đoković je s Talijanom imao velikih problema u prvom setu koji je trajao čak 77 minuta. Talijan je na kraju uzeo taj set, ali onda je uslijedio uraganski preokret Srbina. Nakon izgubljenog prvog seta Đoković je prestao griješiti i igrao je fantastično na protivnikov servis. Nizao je break za breakom, a Talijanu čak nije pomogla niti gromoglasna podrška američke publike, odnosno Đokoviću je možda baš ta činjenica bila presudna da se dodatno zainati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Lovi dva rekorda

Na kraju je pomeo Berrettinija i izborio je polufinale u kojem ga čeka Nijemac Alexander Zverev, tenisač koji ga je spriječio u osvajanju olimpijskog zlata. Đoković protiv Zvereva ima pozitivan omjer, igrali su devet puta, a Srbin je slavio šest puta.

Valja spomenuti kako je Đoković sada, također, i na korak od nestvarnog rekorda. Naime, mogao bi postati tek trećim tenisačem u povijesti koji je osvojio sva četiri Grand Slama u istoj kalendarskoj godini. Prvi je bio Amerikanac Donald Budge još davne 1938. godine, zatim je to dva puta napravio Australac Rod Laver, 1962. i 1969, godine i sada tu priliku ima upravo Đoković. U slučaju da uzme US Open bio bi mu to 21. Grand Slam u karijeri i preskočio bi Rogera Federera i Rafaela Nadala koji imaju po 20 naslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo