ĐOKOVIĆ PROGOVORIO O ODNOSIMA HRVATSKE I SRBIJE I OTKRIO ZAŠTO SURAĐUJE S IVANIŠEVIĆEM: / 'Goran je bio prva opcija'

Image
Foto: Dino Stanin/PixSell

A zaigrali su tenisači i košarku u Višnjiku. Zvijezde Adria Toura igrali zajedno s košarkašima KK Zadra priredile su pravi show za gledatelje

18.6.2020.
21:03
Dino Stanin/PixSell
VOYO logo

Zadar je teniski centar svijeta. Dolaskom Novaka Đokovića, Gorana Ivaniševića, Borne Ćorića, Marina Čilića, Alexa Zvereva i ostalih zvijezda Adria Toura privukao je dalmatinski grad veliku pozornost.

Glavna zvijezda, ujedno i organizator Novak Đoković uspio je dovesti pravi spektakl u Hrvatsku uz pomoć svog trenera Gorana Ivaniševića i Hrvatskog teniskog saveza, a za RTL je progovorio o našim tenisačima, Zadru i svojim planovima za ovu sezonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Teren je odličan, jako sam zadovoljan jer imam priliku prvi put doći u Zadar koji je poznat kao grad košarke i sportova“, rekao je Đoković

"Ima tu raznih faktora. Presudno je to što ja njega izuzetno cijenim prije svega kao osobu i kao velikog teniskog prvaka. Mi se poznajemo dugi niz godina. Kad sam imao 12 godina bio sam na akademiji Nikole Pilića i tad je on radio i s Goranom, pripremao se za taj famozni Wimbledon i bio je ljubazan da udari sa mnom nekoliko loptica. Bio nam je svima veliki idol. Imamo odnos koji traje već dugi niz godina. Ja sam završio svoju suradnju s Borisom Beckerom i tražio sam trenera uz Marijana Vajdu. Goran je bio prva opcija i dobro smo kliknuli. Osvojili smo zajedno već nekoliko Grand Slamova i rekao bih da je naša suradnja dobra“, rekao je Đoković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
STIGLI ZANIMLJIVI KADROVI IZ ZADRA: /

Đoković uoči košarkaškog spektakla odradio prvi trening: 'Zverev je posebno uzbuđen zbog toga'

Image
STIGLI ZANIMLJIVI KADROVI IZ ZADRA: /

Đoković uoči košarkaškog spektakla odradio prvi trening: 'Zverev je posebno uzbuđen zbog toga'

Vrijeme radi za Bornu

Prokomentirao je i domaćine Marina Čilića i Bornu Ćorića.

"Marin je osvoji Grand Slam, a osvojili su i Davis Cup. Njih dvojica su izuzetni momci. Borna ima velik potencijal i za njega radi vrijeme više nego za Marina. Ali Marin ima iskustvo. Tako da vrlo dobro zna kako se ponašati tijekom cijele godine i kako pristupiti teniskom Touru“, rekao je Đoković pa govorio o svojim planovima za nastavak teniske sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja nisam još odlučio hoću li igrati američku turneju. Pozitivno je to što će se nastaviti tenis u kolovozu za sve nas tenisače jer radimo naporno kako bismo se vratili na teren. Ja sam bio malo skeptičan da će se vratiti sezona u Americi s obzirom na situaciju, pogotovo u New Yorku koji je bio epicentar zaraze u posljednjih mjesec dana. Ne znam hoću li igrati, moram vidjeti kako će se razviti situacija. Ima tu poprilično još rigoroznih mjera za nas koji bismo trebali letjeti tamo, biti u karanteni i spavati na aerodromu. Nadam se da će se to promijeniti tako da budemo što bliže normali i da se normalno natječemo“, rekao je Đoković.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tenisači-košarkaši

A zaigrali su tenisači i košarku u Višnjiku. Zvijezde Adria Toura igrali zajedno s košarkašima KK Zadra priredile su pravi show za gledatelje. Nakon te je utakmice Novak komentirao koliko su mu važni dobri hrvatsko-srpski odnosi.

"Veoma je bitno da su odnosi dobri. Mi sportaši osjećamo tu odgovornost. Život ide dalje i moramo se truditi da gajimo te prijateljske odnose, to je najmanje što možemo napraviti. Kroz sport mislim da se to najbolje oslikava“, zaključio je prvi reket svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo