ĐOKOVIĆ POVUKAO SVOJU KANDIDATURU ZA MJESTO U ATP SAVJETU IGRAČA: / 'Nerado i teška srca to radim...'

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Na Twitteru je rekao da je nekoliko dana nakon njegove nominacije ATP usvojio novo pravilo koje ga je stavilo u tešku poziciju

21.12.2020.
22:30
Profimedia
VOYO logo

Najbolji tenisač svijeta Novak Đoković povukao je kandidaturu za mjesto u ATP Savjetu igrača.

Image
SRBI IZVAN SEBE ZBOG SRAMOTNE ĐOKOVIĆEVE NAGRADE: /

'Ovo je neviđeni skandal, prostački su uvrijedili Novaka'

Osvajač 17 Grand Slam naslova, koji je ovoga ljeta osnovao novo tenisko udruženje - Uniju igrača (PTPA), zahvalio se svima koji su ga nominirali, ali je objasnio zbog čega ne može ostati u utrci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kao prvo, počašćen sam podrškom i povjerenjem onih koji su me nominirali. Nažalost, imajući u vidu posljednje događaje osjećam obvezu povući svoje ime s liste kandidata. Ne želim stvoriti konflikt niti bilo kakvu neizvjesnost oko izbora igrača. Nerado i teška srca to radim. Iskreno vjerujem da postoji put unaprijed, nešto što će unaprijediti živote igrača, posebno onih nisko rangiranih i što će imati pozitivan utjecaj na tenis. Uvjeren sam da će PTPA to uskoro uspjeti ostvariti," poručio je srpski tenisač.

Novo pravilo

Đoković je u objavi na Twitteru kazao kako je nekoliko dana nakon njegove nominacije ATP usvojio novo pravilo koje ga je stavilo u tešku poziciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pravilo je da svi članovi novoformirane PTPA ili bilo koje druge asocijacije, za koje se vjeruje da imaju 'sukob interesa', ne mogu biti nominirani ili izabrani u ATP Savjet igrača."

Na kraju je naglasio da u sportu kojim se bavi nema sukoba interesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Federer i Nadal nezadovoljni

"Nadam se da ćemo ići naprijed, to se ne odnosi samo na osnivanje novih asocijacija na igračkom nivou, već i na sve strukture unutar ATP," rekao je Đoković.

Švicarac Roger Federer i Španjolac Rafael Nadal su prje nekoliko mjeseci preko Twittera izrazili nezadovoljstvo što Đoković osniva novo udruženje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svijet i sport su trenutno u vrlo zahtjevnom i kompliciranom položaju. Osobno smatram da je sada vrijeme kada svi moramo ostati mirni i djelovati u istom smjeru. Sada je vrijeme za zajedništvo", napisao je Nadal na twitteru, dok je Federer dodao: "Sada je vrijeme da u tenisu napravimo nešto veliko, ali samo ako smo jedinstveni. Igrači, turniri i krovne organizacije moraju djelovati zajedno, nije vrijeme za podjele."

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo