DOK STE VI SPAVALI KARLOVIĆ JE ISPISAO POVIJEST TENISA: / Ovo se ne pamti, Dr. Ivo je nešto posebno

Image
Foto: AFP, SAEED KHAN

Hrvatski tenisač je osvajanjem titule napravio korak prema povratku u Top 100

22.10.2018.
8:57
AFP, SAEED KHAN
VOYO logo

U veljači sljedeće godine Ivo Karlović napunit će 40 godina i dok njegovi vršnjaci već sezonama uživaju u mirovini, neumorni hrvatski teniski as i dalje je aktivan i uspješan.

Osvojio je Karlović ATP Challenger u Calgaryju, njegovo premijerno izdanje, nakon što je u finalu sa 7-6(3), 6-3 bio bolji od prvog nositelja Jordana Thompsona. Postao je neuništivi hrvatski tenisač ovim uspjehom i najstariji pobjednik nekog izdanja teniskog turnira te razine srušivši rekord koji je desetak godina držao Dick Norman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tie-break na tie-break

Bivši je belgijski tenisač do sad držao titulu najstarijeg s naslovom nakon što je 2009. godine slavio na Challangeru u Mexico Cityju, mjesec dana nakon 38. rođendana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karlović je na turniru u Calgaryju bio postavljen za drugog nositelja, a stepenice do titule prolazio je na sebi svojstven način. U prvom je kolu slavio 2-1 u setovima kroz tri tie-breaka, u drugom u tri seta uz jednu trinaestu igru, a u četvrtfinalu su dva tie-breaka otišla na njegovu stranu u meču dugom tri seta. Polufinale je u svoju korist riješio kroz dvije trinaeste igre...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo