Đoković pregazio Nadala

Četvrta titula za Novaka u Pekingu

6.10.2013.
11:55
VOYO logo

Novak Đoković pobedio je Rafaela Nadala 6:3, 6:4 u finalu turnira Serije 500 u Pekingu i tako je osvojio četvrtu titulu u glavnom gradu Kine (2009, 2010, 2012), piše B92.

Novak je na svoj servis izgubio samo šest poena i, logično, nije se suočio ni sa jednom brejk loptom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupno je osvojio 18 poena više od rivala (62-44), bio je superioran tokom celog meča, a u igri mu je sve funkcionisalo, od servisa do riterna. Đoković je tako 16. put trijumfovao nad Nadalom, a Španac ima 22 pobede.

To je Novaku 38. titula u karijeri, a četvrta ove godine, posle Australijan opena, Dubaija i Monte Karla. Nadal će od ponedeljka ipak biti prvi teniser na svetu, ali sa samo 40 bodova prednosti nad Đokovićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 13.30h u finalu ženskog turnira sastaju se Jelena Janković i Serena Vilijams.

Tok meča

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Đoković je koncentrisano počeo meč, ušao je u teren i pokušavao da diktira ritam forhendom. Lako je osvojio prvi gem na svoj servis, a već u drugom gemu borba se rasplamsala – videli smo nekoliko sjajnih razmena udaraca, a Đokovićev ritern bio je briljantan,

Najviše zahvaljujući tom udarcu Novak je došao do brejk lopte, koju je iskoristio nakon što je Nadal poslao bekhend u mrežu – 2:0. Đoković je izvanredno servirao, pa Španac nije dolazio ni blizu brejk šanse. U prva četiri gema na svoj servis Novak je izgubio samo jedan poen i vodio je sa 5:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Đokovića nije poremetio pritisak ni kada je servirao za set – jeste izgubio prvi poen, ali je vezao četiri završivši set izvanrednim vinerom iz forhenda (6:3).

Novak je prvi set odigrao briljantno – bio je agresivniji, igrao je sa mnogo samopouzdanja i servis ga je služio, izgubio je ukupno dva poena u gemovima na svoj servis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi gem drugog seta bio je najduži u dosadašnjem toku meča – Nadal je podigao nivo igre, ali Novak nije odstupio ni pedalj. Srpski teniser i dalje je slao duboke loptice u kontinuitetu, spasao je tri gem lopte, a onda je u prelepom poenu spektakularnom odbranom došao do brejka – 1:0.

Đoković je nastavio u istom ritmu na svoj servis, ponovo nije izgubio nijedan poen i poveo je sa 2:0. U trećem gemu Đoković je imao veliku šansu da reši meč – došao je do brejk lopte i sjajno je riternirao, potom je izašao napred, ali je izgubio poen na mreži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Propustio je Novak još jednu brejk priliku, ali tada je Nadal odigrao perfektan poen. Usledile su dve linije Španca, potom i dobar servis, pa je Nadal ‘preživeo’ – 2:1.

Novak se nije iznervirao zbog propuštene šanse, ponovo je lako osvojio gem na svoj servis, ali Rafael mu se revanširao istom merom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U šestom gemu Nadal je prvi put osvojio dva poena na Đokovićev servis, ali srpski teniser je poveo sa 4:2. Najbliži brejku Nadal je bio na 4:3, imao je 15:30, ali greška forhendom i Novakov dobar servis odneli su tu priliku.

U poslednjem gemu Novak ponovo nije izgubio nijedan poen i došao je do zaslužene titule.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo