Đoković otkazao Peking, visi i Šangaj

Najbolji tenisač svijeta, Srbin Novak Đoković, otkazao je nastup na ATP turniru iz serije 500 u Pekingu, koji je na rasporedu idućeg tjedna, zbog ozljede leđa.

29.9.2011.
17:27
VOYO logo

Organizatori turnira obavijestili su javnost da je, nakon posljednjih liječničkih pretraga, Novak Đoković, koji je ujedno i branitelj naslova, otkazao nastup na turniru u Pekingu.

Đoković je leđa ozlijedio u New Yorku, na posljednjem Grand Slam turniru sezone, koji je i osvojio pobjedom u finalu protiv Španjolca Rafaela Nadala s 3:1 u setovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još nije poznato hoće li u tjednu nakon Pekinga nastupiti na ATP turniru iz Masters serije 1000, koji će se odigrati u – Šangaju. Sam Đoković je rekao da ozljeda leđa nije ozbiljnije naravi, ali da ipak zahtjeva dodatni odmor.

U četvrtfinalima teniskog WTA turnira koji se ovog tjedna igra u Tokiju nije bilo većih iznenađenja, a najvažnija vijest je ozljeda Marije Šarapove koja je zbog izvrtanja gležnja bila primorana predati meč Čehinji Petri Kvitovoj, pobjednici Wimbledona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prve su polufinala izborile Ruskinja Vjera Zvonarjeva i Bjeloruskinja Viktorija Azarenka. Zvonarjeva je s dva puta po 6:3 bila bolja od sunarodnjakinje Marije Kiriljenko, senzacionalne pobjednice nad Samanthom Stosur. Zvonarjeva je tri puta oduzimala servis Kiriljenko, uz stopostotnu realizaciju, što je bilo dovoljno za sigurnu 6:3, 6:3 pobjedu i plasman u polufinale gdje je čeka ovogodišnja pobjednica Wimbledona, Čehinja Petra Kvitova. Njoj je treća Ruskinja u susretima četvrtfinala, Marija Šarapova, predala meč pri rezultatu 4:3 nakon što je prilikom jednog doskoka iskrenula gležanj, te je teren napustila šepajući. U drugom polufinalu igrat će Bjeloruskinja Viktorija Azarenka i Poljakinja Agnieszka Radwanska. Azarenka je sa 7:5 i 6:0 bila bolja od francuske tenisačice Marion Bartoli. Susret je do rezultata 5:5 u prvom setu bio gotovo izjednačen, s obzirom da je blagu inicijativu ipak imala Bjeloruskinja. Nakon osvajanja prvog seta rezultatom 7:5, Azarenka francuskoj tenisačici nije prepustila više nijedan gem do kraja susreta. Sveukupno je Bjeloruskinja nanizala osam gemova od rezultata 5:5 u prvom setu, spasivši pritom pet break-lopti. Protivnica u polufinalu bit će joj Poljakinja Agnieszka Radwanska koja je sa 6:2 i 7:6 bila bolja od Estonke Kaie Kanepi koja je dan ranije izbacila prvu igračicu svijeta i braniteljicu prošlogodišnjeg naslova, Dankinju Caroline Wozniacki. Radwanska je munjevito odjurila do 4:0 prije negoli se Estonka stigla zagrijati. Nakon toga svaka igračica držala je svoj servis do kraja prvog seta koji je okončan servisom Poljakinje za 6:2. Kanepi je bolje krenula u drugu dionicu, povela je 3:1, ali je vrlo brzo i izgubila stečenu prednost. Radwanska je kod 5:4 servirala za meč, ali Kanepi joj je uspjela oduzeti servis i još malo produžiti susret. Nakon još dva oduzeta servisa, set je otišao u tie-break u kojem se hladnije glave pokazala Poljakinja koja je uspjela spasiti dvije set-lopte u odlučujućoj igri. Poljakinja je osvojila tie-break rezultatom 9:7.

WTA Tokio, četvrtfinala, rezultati: Azarenka (3) – Bartoli (7) 7-5, 6-0 Zvonarjeva (4) – Kiriljenko 6-3, 6-3 Kvitova (5) – Šarapova (2) 4-3 predaja Radwanska (9) – Kanepi 6-2, 7-6(7)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201109280870006 arti-201109250446006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo