DJEVOKE U POTPUNOSTI POTUKLE DEČKE: / Petra Martić i Donna Vekić i dalje u Top 20, Čilić i Ćorić opasno nisko

Image
Foto: Profimedia

Karlović je pao za čak 28 pozicija i sa 95. dospio na 123. mjesto

6.1.2020.
14:00
Profimedia
VOYO logo

Hrvatski tenis ostao je na dvojici igrača u Top 100 nove pojedinačne ATP ljestvice koja je objavljena u ponedjeljak, a na kojoj je Borna Ćorić zadržao 28. poziciju, dok je je Marin Čilić napredovao za jedno mjesto i sada je 38. tenisač svijeta.

Društvo sto najboljih napustio je 40-godišnji veteran Ivo Karlović, kojemu su brisani bodovi za prošlogodišnje finale ATP turnira u indijskom Puneu, koji je ove sezone na rasporedu tek početkom veljače. Karlović je pao za čak 28 pozicija i sa 95. dospio na 123. mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na vrhu ljestvice nije bilo promjena: Španjolac Rafael Nadal je vodeći ispred Srbina Novaka Đokovića, Švicarca Rogera Federera, Austrijanca Dominica Thiema i Rusa Danila Medvjedeva. U Top 10 jedina je promjena zamjena pozicija Gaela Monfilsa i Roberta Bautiste Aguta; Francuz je sada deveti, a Španjolac je na desetom mjestu.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Petra Martic of Croatia gestures while playing against Ashleigh Barty of Australia during their women's singles quarter-final match at the Wuhan Open tennis tournament in Wuhan on September 26, 2019., Image: 473398554, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, AFP, HECTOR RETAMAL

Petra Martić je na prvoj pojedinačnoj WTA ljestvici u 2020. godini ostala na 15. mjestu, dok je Donna Vekić pala za jednu poziciju i sada je 20. tenisačica svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvije promjene dogodile su se i među najboljih šest igračica koje predvodi Australka Ashleigh Barty sa 7851 bodom, a druga je Čehinja Karolina Pliškova sa 5525. Na treće mjesto sa četvrtog skočila je Rumunjka Simona Halep, zamijenivši pozicije s Japankom Naomi Osakom. Ukrajinka Elina Svitolina se popela sa šestog na peto mjesto, a za jednu poziciju spustila se Kanađanka Bianca Andreescu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo