'MNOGIMA JE ZASMETALA' / Davis Cup prvo zabranio kontroverznu srpsku pjesmu koju Nole tako voli, a potom dozvolio

Image

Davis Cup je odlučio krenuti u ozbiljni obračun sa srpskom pjesmom 'Veseli se, srpski rode', uz koju srpska teniska reprezentacija izlazi na mečeve Davis Cupa. Uoči polufinala u Malagi, danas protiv Italije, organizatori su Srbima priuštili dramu i živciranje. Ipak, kontroverzna pjesma ipak je odzvanjala dvoranom, a srpski mediji i cjelokupna javnost likuju zbog 'pobjede u ofenzivi'

25.11.2023.
13:42
VOYO logo

Meč polufinala Davis Cupa između Italije i Srbije u Malagi koji je u tijeku imao je i svoju skandaloznu stranu, zbog informacije koja je procurila, a vezana je za četvrtfinalni dvoboj Srbije i Velike Britanije, kao i zbog kontroverzne pjesme, Novaku posebno dragoj... Dakle, dva slučaja zaokupila su kompletni sportski medijski prostor u Srbiji.

Hrvatsku žensku rukometnu reprezentaciju na SP-u gledajte ekskluzivno samo na Voyo. Prvenstvo u Švedskoj, Danskoj i Norveškoj počinje 29. studenog i trajat će do 17. prosinca. Budite uz Kraljice šoka

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
TENISKI SVIJET U ŠOKU /

Novak Đoković odbio doping test, Srbi kreirali nezapamćeni skandal

Image
TENISKI SVIJET U ŠOKU /

Novak Đoković odbio doping test, Srbi kreirali nezapamćeni skandal

Nole i srpska teniska reprezentacija odbila dopinški tekst uoči Velike Britanije

Novak Đoković i njegovi suigrači iz srpske Davis Cup reprezentacije odbili su dopinški test prije četvrtfinala koje su u četvrtak dobili protiv Velike Britanije (2-0), ali su se onda podvrgli testu nakon meča.

Đoković je pristao na vađenje krvi i urina nakon pobjede u drugom pojedinačnom meču protiv Britanca Camerona Norrieja 6-4, 6-4 u Malagi, piše Marca pozivajući se na izjave 37-godišnjeg igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi tenisač svijeta ipak je kritizirao metode predstavnika svjetske antidopinške agencije, objasnivši da ne razumije zašto je testiranje zakazano prije meča, uz opasnost da se poremeti njegova priprema.

Srpski mediji u ofenzivi za 'Noletovu i srpsku čast'

Srpski tabloid Kurir, kao i ostali srpski mediji, krenuli su u medijsku ofenzivu zbog svog junaka i ostalih svojih reprezentativaca, te su napisali kako su srpski tenisači trpili ogromni pritisak zbog Noleta, ali i zbog jedne pjesme koja je zasmetala organizatore u Malagi. Radi se o pjesmi - "Veseli se, srpski rode".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako srpski Mondo javlja, Davis Cup prvotno je bio Srbima zabranio nastup uz tu pjesmu, ali na kraju su ipak popustili i dopustili da navedena pjesma bude podloga u programu izlaska i predstavljanja igrača Srbije prije polufinala protiv Italije. Davis Cup pjesmu smatra kontroverznom, nacionalističkom i srpskoj teniskoj reprezentaciji priuštili su probleme, tj pritisnuli ih da se riješe više te pjesme, da se odmaknu od nje, jer smatraju kako takvoj pjesmi nije mjesto u tenisu, u sportu općenito...

Stoga, srpski tabloid trijumfalno navodi:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Pjesma je mnogima zasmetala'

"Veseli se srpski rode - ponovno je grmilo u Malagi. Mnogima je zasmetalo što su Novak Đoković i ostali reprezentativci izašli na teren uz ovu pjesmu na četvrtfinale protiv Velike Britanije.

Javili su se političari i mediji iz regije i Europe, a Davis Cup je nakon velikog pritiska obrisao sa društvenih mreža snimku izlaska Srbije na teren. Međutim, srpska reprezentacija nije željela mijenjati pjesmu", piše Kurir, čiji novinar koji izvještava iz Malage tvrdi:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tražili su da se potpuno izbace riječi, zatim su imali i ideju da se izbace one riječi koje su, navodno, stvarale kontroverzu. Međutim, ništa od toga nije prihvaćeno, a konačna odluka donijeta je pred sam izlazak reprezentacija na teren. Naši tenisači su još jednom izašli na teren uz "Veseli se srpski rode"!

'Šokantni detalji su isplivali, WADA ne vrši testiranje igrača, osim...'

Što se tiče odbijanja dopinga, Kurir je naveo kako su oni doznali sljedeće:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Isplivali su šokantni detalji. Posredstvom uglednog međunarodnog sportskog advokata iz Luzane, saznali smo da "WADA ne radi testiranje igrača, osim u izuzetnim okolnostima.

U dopisu koji je odvjetniku proslijedio James Fitzgerald, direktor odnosa s javnošću WADA-a (skraćenica za Svjetska anti-dopingšku agenciju), potvrđuje se da "WADA nije uzela uzorak od gospodina Đokovića preksinoć i da se za više informacija preporučuje kontakt sa - za ovaj slučaj - relevantnom anti-doping agencijom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bacaju svoje pretpostavke i zaključke

Kurir tu ne staje, nego širi svoju ofenzivu na sljedeće vlastite zaključke, subjektivne...

"U ovom slučaju, pretpostavke su da je ovaj doping test izvela ITIA (International Tennis Integrity Agency) ili lokalna španjolska anti-dopingška agencija. U slučaju da je to bila ITIA, jako zanimljivo da je u pitanju posebna nezavisna agencija koju su 2021. godine zajednički ustanovili ATP, WTA (rukovode muškom i ženskom profesionalnom turnejom), ITF (Međunarodna teniska federacija) i Udruženje Grand Slam turnira sa ciljem borbe za integritet u tenisu - a prvenstveno protiv dopinga i namještanja mečeva kroz nezakonito klađenje."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo