CUDESNI DOKOVIC: / Isprasio Federera i nastavio nevjerojatan pobjednicki niz

17.5.2015.
20:08
VOYO logo

Dokovic je nastavio svoj pobjednicki niz u 2015. zapocet nakon poraza u finalu Dubaija od Federera 28. veljace. Otada je srbijanski tenisac nanizao vec 22 pobjede, sto mu je donijelo naslove na turnirima Masters serije u Indian Wellsu, Miamiju, Monte Carlu i Rimu. Dokovicu je ovo 53. pobjednicki trofej u karijeri iz 76 nastupa u finalima, a 24. trijumf na turnirima Masters 1000 serije, gdje je na vjecnoj listi prestigao Federera (23). Ispred njega je jos samo Nadal s 27 trofeja.

Dokovic je odlucujucu prednost u svom sestom rimskom finalu napravio od osmog gema prvog do treceg gema drugog seta. Svih pet je otislo na Dokovicevu stranu, nakon sto je u devetom gemu prvog seta spasio break-loptu, prvu uopce u cijelom mecu. Gem poslije slomio je Federerov servis i osvojio prvi set, a to je isto ponovio i kad je Svicarac prvi put servirao u drugoj dionici. Do kraja meca Federer je ostao bez prilike za preokret te tako i u svom cetvrtom rimskom finalu ostao bez trijumfa. Federeru je ovo bio 129. finale u karijeri, a ostao je na 85 naslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim novih 1000 bodova, Dokovic je osvojio i pobjednicki cek na 628.100 dolara, dok je Federer uz 600 bodova zaradio 308.000 dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo