Analiza Vedrana Martića / 'Courier je pobjednički tip, dobar taktičar, ali bit će mu teško protiv ovako jake Hrvatske'

Image
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Izbornik Jim Courier najveća je ličnost američke teniske svite koja je ovaj tjedan u Zadru, gdje od danas igra polufinale znamenitog Davis Cupa

14.9.2018.
10:40
Dino Stanin/PIXSELL
VOYO logo

Jim Courier, danas izbornik američke Davis Cup reprezentacije, kao igrač između svakog poena namještao je bijelu šiltericu tijekom meča. Bio je pedantan, dobar taktičar, pravi teniski radnik. Courieru izborniku draže je odijelo, no šilterice se ne odriče, pa se tako na press konferenciji u Zadru pojavio s kapom.

Još iz igračkih, kao i trenerskih dana poznaje ga Vedran Martić, koji je nekada vodio Gorana Ivaniševića, a danas je trener sjajnom mladom Rusu Karenu Hačanovu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sreli smo se na US Openu, porazgovarali smo. Pobjednički je tip. Dat će svoj dio, pripremit će ih koliko može, ali Hrvatska je bolja. Nadam se da je Borna zaliječio ozljedu koju je imao na US Openu. Taktički je jako napredovao. Dobro je pripremljen i može otvoriti dvoboj pobjedom", kazao nam je Martić.

Courier je dvaput osvojio Australiju i Roland Garros. Na preostala dva turnira za Veliki Slam došao do finala. Bio je prvi na svijetu 1992. Igrao je nevjerojatan topspin forhendom, imajući ekstreman hvat reketa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Zadar je stigao bez dvojice važnih igrača - Johna Isnera, koji očekuju rođenje prvog djeteta, i Jacka Socka, koji se ozlijedio na US Openu, kojeg je usto osvojio u paru s Mikeom Bryanom. No Amerikanci, koji nikad nisu pobijedili Hrvatsku u Davis Cupu (0:4) uvijek su sila.

Krajan sve prati

Pedantan i analitičan je i hrvatski izbornik Željko Krajan, kojeg je Vedran Martić također sreo na US Openu. "Stalno prati i analizira, i naše igrače i druge. Kao trener ima sjajne rezultate, bio je dobar i kao igrač."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krajan je vodio Hrvatsku do finala 2016. (poraz od Argentine). Varaždinci (Dalić, op.a.) su često u svjetskim finalima u posljednje vrijeme. Neka hrvatski teniski izbornik i igrači to ponove. U borbu kreću danas od 11.00 sati.

U drugom polufinalu, na stadionu u Lilleu, igraju Francuska i Španjolska. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo