IPAK NIJE IŠLO / Hrabri Marin Čilić izgubio od opasnog Caspera Ruuda u polufinalu Roland Garrosa: San o finalu ostao je samo san

Image
Foto: Profimedia

Marin je dobio prvi set, ali nakon toga kola su krenula nizbrdo za hrvatskog tenisača

3.6.2022.
22:12
Profimedia
VOYO logo

Polufinale Roland Garrosa

Philippe-Chatrier stadion

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RAFAEL NADAL - ALEKSANDER ZVEREV 7-6 (10), 6-6 - prekid i pobjeda Nadala

MARIN ČILIĆ - CASPER RUUD 6-3, 4-6, 2-6, 2-6

Trenutno 23. igrač svijeta, ali ponovno najbolji hrvatski reket Marin Ćilić neće igrati u finalu Roland Garrosa u Parizu nakon što je danas u polufinalu izgubio od opasnog mladog Norvežanina Caspera Ruuda s 6-3, 4-6, 2-6, 2-6 nakon dva sata i 57 minuta igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osmi tenisač svijeta Ruud će u svom prvom grand-slam finalu igrati u nedjelju protiv Španjolca Rafaela Nadala, kojemu je Nijemac Alexander Zverev predao zbog ozljede zgloba u drugom setu kod rezultata 7-6 (8), 6-6 za Nadala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ulaskom u polufinale Čilić je ostvario svoj najveći uspjeh na Roland Garrosu, a na putu do polufinala glatko je svladao drugoga igrača svijeta Rusa Daniila Medvjedeva.

Četvrti set:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gotov je meč.

Igra broj 8: Ruud servira za meč.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igra broj 4: Ruud je siguran na svom servisu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igra broj 3: Čilić je uzvratio i obranio servis. 2-1.

Image
VEZALA SE ZA MREŽU I POSLALA MISTERIOZNU PORUKU /

Otkriveno zašto je djevojka utrčala u teren prekinula Čilićev meč

Image
VEZALA SE ZA MREŽU I POSLALA MISTERIOZNU PORUKU /

Otkriveno zašto je djevojka utrčala u teren prekinula Čilićev meč

Igra broj 2: Ruud odmah povisuje na 2-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igra broj 1: Ne piše se dobro Čiliću... Ruud je poveo s 1-0 u četvrtom setu. Još jedan break. Marin je na rubu poraza, treba biti iskren i to kazati. No, vjerujemo u njega i svim srcem navijamo da preokrene.

Treći set:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igra broj 8: Ruud je poveo 2-1 u setovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igra broj 7: Čilić je uzvratio i osvojio tek drugi gem u setu. Ruud servira za set i vodstvo 2-1.

Igra broj 6: Nastavak je donio probleme za Ruuda, ali se ipak izvukao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vratili su se tenisači na teren. Malo će se zagrijati i nastaviti meč.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igra broj 6: Meč je prekinut jer je u teren upala neka žena i zavezala se za stup od mreže. Igrači su otišli u svlačionicu. Drama, prava drama... Radi se vjerojatno o aktivistici.

Image
Image
Image
Image

Igra broj 5: I konačno je Marin prekinuo crni niz. Nakon šest uzastopnih gemova Ruuda, Čilić je uspio zadržati servis, no Norvežanin ima ogromnu prednost u trećem setu. No, ni tada neće biti sve gotovo...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igra broj 4: Marin mrmlja u svom kutu. Njegova frustracija i njegov očaj je sasvim očit. Ruud ipak ne obraća pažnju i učinkovito uzima i sedmi uzastopni gem i radi treći break zaredom.

Igra broj 3: Raspala se Marinova igra iz prvog seta. Ruud je sada triput zaredom oduzeo Čiliću servis što znači da će sada servirati za šesti uzastopni gem...Previše Čilić griješi i to na laganim udarcima, a mladi Norvežanin je opasan. Dva čista forhenda je promašio i sad je 40:40. Nova čista pogreška Marina za novu break loptu. Dobar servis i napad forhendom za izjednačenje. Nova break lopta za Ruuda. Spasio je Marin i ovu. Odlična forhend dijagonala Ruuda za treću break loptu, ma ajmo se obraniti. Prekrasan bekend Ruuda na mrežu za dvostruki break i to je 3-0. Loši Marin trenutno postaje katastrofalan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igra broj 2: E sad je Ruud vruć, nije dobro, ne, nikako! Casper sada stvarno osjeća igru, a Čilić izgleda kao onaj koji se bori za vlastiti život. Norvežanin udara iz servisa i prekrasnim forhend winnerom pod kratkim kutom odlazi na 2-0 u trećem setu.

Igra broj 1: Ruud je breakom otvorio treći set i poveo 1-0 u njemu. Ovako Marin nije želio otvoriti treći set, a i mi nismo to priželjkivali. Sad je Marin u problemima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi set

Igra broj 10: Ruud je izjednačio na 1-1 u setovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igra broj 8: Ruud je definitivno podignuo nivo igre, pogodio je sedmi as. Čilić je u problemima. Marin sada mora osvojiti gem na servisu pa onda tražiti break na servisu za drugi set. Uzbudljivo je, dramatično...

Igra broj 7: Čilić je obranio servis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igra broj 6: Ruud nastavlja igrati agresivno na svoj servis.

Igra broj 5: Konačno je Čilić nešto pokazao sad. Krizni trenuci. Prilično je nevjerojatno koliko je pokušaja promašio. Ruud to predobro zna i nastavlja dizati obrambene udarce. Hrvat se sad malo borio sa sobom. Izgubio je vodstvo od 40-0, ali ipak se na kraju spasio.

Igra broj 4: Ruud je obranio servis. Ima 3-1.

Igra broj 3: Ruud ima break u drugom setu! Čilić je napravio nekoliko greški te ponudio Ruudu tri break-lopte. Prvu je spasio, ali drugu nije uspio. I u tom poenu Čilić je izbacio loptu van terena. Vraća se Norvežanin pomalo u igru. Marina je koštalo nekoliko neprisiljenih grešaka...

Igra broj 2: Ruud je uzvratio i sad je 1-1.

Igra broj 1: Marin je obranio servis.

Prvi set

Čilić vodi 1-0 u setovima: Marin je napravio novi break i zaključio set! Fenomenalno...

Igra broj 8: Ruud je pogodio samu crtu i Čilić je promašio lopticu za 0:15. Odličan servis za 15:15 i to se traži, ajmo sad. Nova neshvatljiva pogreška Čilića, pa to je ovo sad? Čistu loptu je napucao daleko u aut. Sjajan servis, dobar volej i sad je 30:30. Nova velika pogreška, pa daj ajde više! Nakon odličnog servisa Marin je čistu lopticu napucao u aut za break loptu. Sjajan napad, dobro smišljen i odlično realiziran za 40:40. As za prednost Marina. Servis winner i Marin ima 5:3. Hvala Bogu.

Igra broj 7: Ma to je to. Sjajna igra Marina i ima 15:40. Fantastična dijagonala Marina i sad ima break. 

Igra broj 6: Obranio je Čilić servis.

Igra broj 5: Šteta, imao je Marin dvije krasne šanse da uzme break i iznenadi suparnika. No, najprije je promašio čisti forhend, a onda je loše odigrao na mreži jedan lagani volej. Marin ima priliku Ruuda staviti na ozbiljne muke, ali ne zabija iz voleja na mrežu pri rezultatu 30-30 nakon što je postigao poen prekrasnim, udarnim forhendom na osnovnu liniju. Marin je sad sjajno pogodio samu crtu za prednost.

Igra broj 4: Opasno je sad Marin živio, na iglama smo bili, ali skoz. Ruud je imao dvije break lopte, ali Čilić se sjajnim servisima i odličnom kratkom loptom spasio i izjednačio ja 2-2. Čilić se pokazao sam sebi najvećim neprijateljem jer je dva puta lagano udario iznad glave prije nego što je ispalio dvostruku grešku. No., 20 nositelj pronalazi neku spojku koja služi da odbije točku prekida i napravi napad, a zatim i spasi servis.

Igra broj 3: Marin iskrcava sad jedan brz forhend uz liniju i osvaja prvi poen protiv servisa u meču. Ispituje tijekom zabavnog nadigravanja koji je uslijedio sad, ali samo udara forhendom i Norvežanin lako uzvraća udarce. Ruud iskorištava prednost, obranio je servis i poveo 2-1. Marin je uzeo jedan poen, ali nije imao šanse za nešto više. 

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Igra broj 2: Ni Marin nije dao šanse Norvežaninu. Bez izgubljenog poena na prvom servisu. To je jako bitno, Marin mora jednakom mjerom najmanje uzvraćati Norvežaninu, a onda u jednom trenutku napasti i podignuti tempo.

Igra broj 1: Marin je u prvom gemu ostao bez poena. Ruud vodi 1-0. Norvežanin je fantastično otvorio meč, čistim gemom. Nije tu mogao previše Marin...

19.00 - Čilić i Ruud se zagrijavaju. Meč će uskoro početi. Ostanite s nama, slijedi bitka svih bitaka.

18.44 - Čekamo Marina Čilića.

18.22 - Prekid zbog ozljede Zvereva. Zverev nije bio u stanju vratiti se u meč nakon ozljede zgloba desne noge u 12. gemu drugog seta, publika je u šoku, njegov tim isto, kao i sam nesretni tenisač. Šteta, bio je ovo do sada jako zanimljiv i neizvjestan meč, prava bitka za finale. Nadal i Zverev su igrali 3 sata i 7 minuta, a nisu završili ni drugi set...

18.19 - Zverev je u kolicima odveden s terena. Meč još uvijek nije prekinut, njemački tenisač je uzeo službeni liječnički time-out. Vidjet ćemo hoće li biti u mogučnosti nastaviti meč.

18.02 - Nadal je u drugom setu uzvratio breakom Zverevu, te je sad 5-6 za Zvereva. Nadal servira. Kakav meč, kakva drama. Ovo je rat za svaki poen.

17.31 - Zverev je breaknuo Nadala i sad vodi 4-2 u drugom, te ima servis.

17.18 - Sjajan meč pratimo u Roland Garrosu. Nadal je uzeo prvi set nakon tie-breaka, u drugom je 2-3 za Zvereva, ali Nadal upravo servira. Igraju već 2 sata i 13 minuta. Sve vam je jasno.

Po prvi put u karijeri Marin Čilić (23 igrač ATP ljestvice) igra polufinale Roland Garrosa. Protivnik za ulazak u finale ovog kultnog francuskog teniskog turnira mu je mladi i opasno Norvežanin Casper Ruud, 8. igrač ATP ljestvice. Njihov meč drugi je na rasporedu i igrat će nakon velikog obračuna Nadala i Zvereva, ne prije 19 i 30.

Teniski svijet oduševljen je prezentacijom i igrom najboljeg hrvatskog tenisača u Parizu.

Eurosport piše kako se Marin Čilić, nakon nekoliko godina izbivanja dalje od očiju javnosti, vratio, kako je opet gladan pobjeda i kako nekadašnji svjetski broj 3 igra jedan od svojih najboljih tenisa karijere.

Ulaskom u polufinale Čilić je ostvario najveći uspjeh na Roland Garrosu. Do sada je dva puta stigao do četvrtfinala (2017, 2018), no oba puta je ispao. Prije pet godina izbacio ga je Švicarac Stan Wawrinka, a godinu dana kasnije Argentinac Juan Martin del Potro.

Posljednje polufinale na nekom od Grand Slama Čilić je igrao 2018. kada je dogurao do finala Australian Opena.

Pratite Roland Garros na Eurosportu u sklopu PLAY Premiuma!

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo