SPEKTAKL U PARIZU / Marin Čilić danas igra za finale Roland Garrosa, evo gdje možete gledati meč

Image
Foto: Profimedia

Tekstualni prijenos meča pratite i na portalu Net.hr

3.6.2022.
7:32
Profimedia
VOYO logo

Hrvatski tenisač Marin Čilić za plasman u finale drugog Grand Slam turnira sezone Roland Garrosa igrat će protiv Norvežanina Caspera Ruuda. Njihov meč drugi ne na rasporedu i igrat će s epolsije obračuna Nadala i Zvereva, a ne prije 17.30.

Najbolji hrvatski tenisač je, inače,  u susretu četvrtfinala nakon četriri sata i 15 minuta igre pobijedio Rusa Andreja Rubljeva sa 5-7, 6-3, 6-4, 3-6, 7-6 (10-2), dok je Ruud nakon tri sata i 20 minuta igre bio bolji od Danca Holgera Runea sa 6-1, 4-6, 7-6 (2), 6-3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ulaskom u polufinale Čilić je ostvario najveći uspjeh na Roland Garrosu. Do sada je dva puta stigao do četvrtfinala (2017, 2018), no oba puta je ispao. Prije pet godina izbacio ga je Švicarac Stan Wawrinka, a godinu dana kasnije Argentinac Juan Martin del Potro.

Posljednje polufinale na nekom od Grand Slama Čilić je igrao 2018. kada je dogurao do finala Australian Opena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Ovo je i najveći uspjeh Ruuda na Roland Garrosu, u dosadašnja četiri nastupa u Parizu nikada nije prošao dalje od trećeg kola. Bivšem najboljem junioru svijeta, a sada osmom tenisaču svijeta, to je i najveći uspjeh na svim Grand Slam  turnirima.

Čilić i Ruud su do sada igrali dva puta, a oba puta je slavio 23-godišnji Norvežanin - prošle godine u Torontu, a godinu ranije u Rimu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čilić je tako postao peti aktivni igrač koji je stigao do polufinala na četiri Grand Slam turnira, uz Rogera Federera, Rafaela Nadala, Novaka Đokovića i Andyja Murraya.

Čilić je jedini hrvasi tenisač s polufinalima na sva četiri Grand Slama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijenos polufinala Roland Garrosa pratite na Eurosportu u sklopu PLAY Premiuma!

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo