ČILIĆ TRI DANA NAKON FINALA U AUSTRALIJI NA OSJEČKOJ ZEMLJI: / Marin pred navijačima odradio prvi trening

Image
Foto: Davor Javorović/PIXSELL

Marin Čilić nakon velikog rezultata u Australiji odazvao se na poziv izbornika Davis Cup reprezentacije

31.1.2018.
17:35
Davor Javorović/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska Davis Cup reprezentacija od 2. do 4. veljače u Osijeku igra u prvom kolu Svjetske skupine protiv Kanade, a prvi trening u dvorani odradio je Marin Čilić.

Prvi hrvatski reket jučer je sletio u Zagreb nakon finala Australian Opena u kojemu je prije tri dana poražen od Rogera Federera. Ipak, Čilića to nije spriječilo da se izborniku Željku Krajanu stavi na raspolaganje za važan Davis Cup ogled protiv Kanade u koji Hrvatska ulazi kao favorit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MARIN ČILIĆ SLETIO U ZAGREB: ‘Sljedeći cilj je dolazak na prvu poziciju svijeta! Davis Cup? Volio bih da je Mate s nama…’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrao je i nakon osvajanja US Opena 2014. godine

U prenatrpanom kalendaru tenisača, u kojemu se sve češće kritizira format natjecanja Davis Cupa, oni najbolji na svijetu najčešće preskaču dvoboje nakon Grand slamova, a Čilić se opet pojavio i doletio s druge strane svijeta te je spreman predvoditi Hrvatsku. Situacija je slično onoj iz 2014. kada je nakon osvajanja US Opena direktno išao u Amsterdam i igrao protiv Nizozemske u dvoboju za ulazak u najelitniju skupinu ovog natjecanja. Tada je propustio mečeve u petak, ali je s Marinom Draganjom stigao do boda u parovima, a i uzeo je odlučujući bod pobjedom protiv Thiema de Bakkera.

ČILIĆ I SLUŽBENO TREĆI TENISAČ SVIJETA: Ispred Marina samo su dvije legende bijelog sporta, Pavić peti u parovima

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz Marina, u Osijeku su još Borna Ćorić (47.), Viktor Galović (181.), Ivan Dodig (8. na ljestvici igrača u paru) i Franko Škugor (41. u paru).

Mogli bi daleko ove godine

Hrvatska ima solidan ždrijeb ove godine i ponovno bi mogla jako daleko. Ako prođu Kanadu, u drugom kolu čeka ih bolji iz susreta Kazahstana i Švicarske koja igra bez Rogera Federera i Stanislasa Wawrinke. Naši tenisači su četvrti nositelji ove sezone te se nalaze u dijelu ždrijeba s drugim, a to su Belgijanci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kanađane će predvoditi mladi Denis Šapovalov, 48. tenisač svijeta, a na popisu su i Vašek Pospišil (85.), Peter Polansky (141.) i Daniel Nestor (55. na ljestvici parova).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo