ČILIĆ SIGURAN, MARTIĆ OSTVARILA JEDNU OD NAJVEĆIH POBJEDU KARIJERE: / Srušila pobjednicu Roland Garrosa za osminu finala

Image
Foto: AFP

"Stvarno sam jako željela ovu pobjedu jer već dugo vremena nisam ostvarila veći rezultat.

12.3.2018.
8:25
AFP
VOYO logo

Marin Čilić i Petra Martić ostvarili su pobjede na jakom turniru u Indian Wellsu. Čilić je sa 7-5 6-3 bio bolji do najboljeg mađarskog igrača Martona Fucsovicsa, dok je sjajna Petra Martić sa 6-3 6-3 izbacila šestu nositeljicu i šestu igračicu svijeta, Jelenu Ostapenko.

Čilić je u ovom turniru serije Masters 1000 kao drugi nositelj bio slobodan u prvom kolu, a u drugom se morao dobro potruditi kako bi došao do pobjede. U prvom je setu stigao do breaka tek u 12. gemu, ali mogao je ga riješiti i ranije pošto je pri vodstvu 5-4 imao i dvije set lopte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi set ponudio je nešto manje drame, hrvatski je tenisač napravio break u četvrtom gemu te su do kraja obojica igrača sigurno čuvali svoje servise. Marin je iskoristio prvu meč loptu te je nakon sat i 41 minute igre upisao pobjedu i plasman u treće kolo gdje će igrati protiv Philippa Kohlschreibera koji je sa 1-6, 6-4, 6-4 bio bolje od domaćeg predstavnika Tima Smyczeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marin je u meču ispalio svega dva asa, ali je zato ima izvrsnih 72% osvojenih poena nakon prvog i drugog servisa.

Pobjeda karijere za Martić

Petra Martić došla je do pobjede karijere svladavši prošlogodišnju pobjednicu Roland Garrosa, izvrsnu Latvijku Jelenu Ostapenko sa dva puta po 6-3. Ovo je Petrina prva pobjeda nad nekom Top 10 igračicom u posljednjih šest godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska tenisačica do pobjede je došla nakon sat i 20 minuta, a protivnici je servis oduzimala čak pet puta dok je svoj gubila dva puta. Odservirala je pet asova i napravila svega jednu dvostruku pogrešku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stvarno sam jako željela ovu pobjedu jer već dugo vremena nisam ostvarila veći rezultat. Počela sam osjećati pritisak i nervozu prije kraja meča, ali uspjela sam se iskontrolirati i mirno ga privesti kraju. Jednostavno sam ju željela držati izvan njenog ritma i zone 'ugode' što je duže moguće, a to mi je uspjelo kroz cijeli meč", rekla je Petra nakon meča za službenu WTA stranicu.

U osmini finala igrat će protiv 18-godišnje Čehinje Markete Vondrousove koju je već pobijedila na samom početku ove godine sa 2-0. Vondrousova je bila bolja od 19-godišnje Aryne Sabalenke sa 6-2, 6-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Riječ je o mladoj, nadolazećoj tenisačici koja igra jako dobar tenis ovdje i sigurna sam da će to biti još jedan težak meč za mene. Ali stvarno uživam i tijelo mi se osjeća vrlo dobro. Zahvalna sam što sam ponovno na terenu, bez boli i mislim da se to vidi i na mojim rezultatima", rekla je Petra.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo