Čilić se osramotio i šokirao kladitelje diljem svijeta!

Prvo veliko iznenađenje Roland Garrosa koji je u nedjelju ujutro počeo u Parizu zove se, nažalost, Marin Čilić. Čila je u prvom kolu izgubio od 99.

22.5.2011.
17:00
VOYO logo

Svi koji su mislili da će se Marin Čilić rutinski plasirati u 2. kolo Roland Garrosa grdno su se prevarili, iako je najbolje rangirani hrvatski tenisač bio apsolutni favorit uoči dvoboja s 33-godišnjim Ramirezom-Hidalgom.

Španjolac je Čilića, inače 19. nositelja turnira, pomeo u tri seta za 2 sata i 53 minute igre, u meču koji je još jednom potvrdio koliko je krhka psihološka sprema mladog Međugorca. Čini se da je presudio baš prvi set kojeg je Španjolac dobio u tie-breaku, i to nakon što je kod rezultata 5:4 i 6:5 za Čilića dvaput vraćao break.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marin je djelovao sigurnije u tom prvom setu, ali u ključnim trenucima nije iskoristio dva servisa da ga osvoji. Uporni Španjolac je u tie-breaku osjetio svoju priliku i uzeo je. Ohrabren uspjehom, nastavio je istim tempom bez puno grešaka te kod 3:3 pomeo Čilića s terena. Zapravo, Marin je nerezonskom igrom i uz puno neforsiranih grešaka sam sebe pomeo s terena. Drugi set je izgubio sa 6:4, a u trećem je gubio čak sa 5:1.

I onda se sve okrenulo. Čilić je odjednom prestao promašivati, popravio je servis, te stigao do 5:4 i 0:30 na Hidalgov servis za meč. Nažalost, veliki preokret nije uspio. 23-godišnji Hrvat odigrao je prepasivno, a Španjolac je osvojio četiri poena zaredom i priredio senzaciju u 1. kolu Roland Garrosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon Marina Čilića, iz turnira je ispao i drugi hrvatski tenisač, Ivan Dodig. I drugog Međugorca izbacio je Španjolac, 23-godišnji Pere Riba, 65. tenisač svijeta koji je na kraju slavio u četiri seta 6:3, 3:6, 7:6 (6), 6:4.

Meč je trajao čak tri i pol sata, Dodig je svom protivniku pružio puno žešći otpor od Čilića, ali mladi Španjolac je bio jednostavno raspoloženiji. Šteta je što Ivan nakon osvojenog drugog seta nije uspio uzeti i treći u tie-breaku, u kojem su odlučivale nijanse, završilo je 8:6 za Ribu. Koliko je to iznenađenje najbolje govore omjeri na kladionicama. Koeficijent na pobjedu Čilića prije meča bio je mizernih 1,15, a na pobjedu Hidalga 6,15. No, kada u tri seta napravite 68 forsiranih pogrešaka, sve je moguće...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz Čilića na Roland Garrosu igraju još četvorica Hrvata – Ivan Ljubičić, Ivo Karlović, Ivan Dodig i Antonio Veić (prošao kvalifikacije), dok je Mirjana Lučić (igra sa Šarapovom) naša jedina predstavnica u Parizu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo