peta pobjeda / Čilić preko Berdycha do četvrtfinala s Ćorićem

Image
Foto: AP Images

U 11. dvoboju s najboljim češkim tenisačem Čilić je ostvario svoju petu pobjedu

19.8.2016.
8:34
AP Images
VOYO logo

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić u noći s četvrtka na petak svladao je Čeha Tomaša Berdycha sa 6-3, 4-6, 6-4 i plasirao se u četvrtfinale ATP turnira Masters 1000 serije u Cincinnatiju, gdje ga u borbi za polufinale čeka suigrač iz reprezentacije Borna Ćorić koji je u osmini finala nadigrao Rafaela Nadala sa 6-1, 6-3.

Image
atp cincinnati /

Senzacija zvana Borna Ćorić: za četvrtfinale pomeo Nadala

Image
atp cincinnati /

Senzacija zvana Borna Ćorić: za četvrtfinale pomeo Nadala

U 11. dvoboju s najboljim češkim tenisačem Čilić je ostvario svoju petu pobjedu. Dodatnu zanimljivost ovom dvoboju dodali su posljednji potezi u stručnim ekipama obojice suparnika. Naime, dosadašnji Čilićev trener Goran Ivanišević, s kojim je Čilić prekinuo suradnju u srpnju, od US Opena će voditi Berdycha, dok će Čilićevu igru pokušati unaprijediti Šveđanin Jonas Bjoerkman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još jednom pobjedom nad igračem iz kruga desetorice najboljih, Čilić je dokazao da se nalazi u odličnoj formi te da mu je američki beton omiljena podloga.  Mogao je Marin do pobjede doći i u dva seta, ali je Berdych nizom od četiri gema u drugom setu, od zaostatka 2-4 stigao do izjednačenja rezultata u setovima. No, 'breakom' u devetom gemu odlučujućeg seta hrvatski je tenisač stigao do zaslužene pobjede i po deveti put se plasirao u četvrtfinale turnira iz Masters 1000 serije.

Na prvo polufinale Čilić još uvijek čeka, a da bi do njega stigao u Cincinnatiju, u petak će morati pobijediti suigrača iz reprezentacije Bornu Ćorića. Mladi je Zagrepčanin u Cincinnatiju stigao do svog prvog četvrtfinala na Mastersima pobijedivši s uvjerljivih 6-1, 6-3 Španjolca Rafaela Nadala. Bio je to treći dvoboj Ćorića i Nadala te druga pobjeda našeg Davis Cup reprezentativca, koji je slavnog Španjolca svladao i prije dvije godine u Baselu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čilić i Ćorić će u Cincinnatiju odigrati drugi međusobni dvoboj. U prvom, prije godinu dana na Mastersu u Šangaju, Čilić je slavio s uvjerljivih 6-1, 6-2.

ATP Cincinnati - osmina finala:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Andy Murray (VB/1) - Kevin Anderson (JAR) 6-3, 6-2

Bernard Tomić (Aus) - Kei Nishikori (Jap/5) 7-6 (1), 7-6 (5)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dominic Thiem (Aut/8) - Gael Monfils (Fra/9) predaja

Milos Raonic (Kan/4) - Yuichi Sugita (Jap) 6-1, 3-6, 6-1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MARIN ČILIĆ (HRV/12) - Tomaš Berdych (Češ/6) 6-3, 4-6, 6-4

BORNA ĆORIĆ (HRV) - Rafael Nadal (Špa/3) 6-1, 6-3

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Steve Johnson (SAD) - Jo-Wilfried Tsonga (Fra/7) 6-3, 7-6 (6)

Grigor Dimitrov (Bug) - Stan Wawrinka (Švi/2) 6-4, 6-4

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo