ČILIĆ OD PONEDJELJKA TREĆI NA SVIJETU: / Senzacionalni Marin bi mogao biti i broj jedan ako nastavi ovako maestralno igrati

Image
Foto: AFP

Bez obzira na ishod finala, Marin će od ponedjeljka biti treći tenisač svijeta, što mu je najbolji renking karijere.

25.1.2018.
13:12
AFP
VOYO logo

Najbolji hrvatski tenisač ima razloga za veselje. U četvrtak je izborio svoje treće finale Grand Slama u karijeri. Nakon US Opena 2014. godine, Wimbledona 2016., u nedjelju će Marin Čilić igrati finale Australian Opena. Bez obzira na ishod finala, Marin će od ponedjeljka biti treći tenisač svijeta, što mu je najbolji renking karijere.

ČILIĆ S OVAKVOM IGROM MOŽE POBIJEDITI I FEDERERA: ‘Roger uvijek igra agresivno, ali sad mu mogu parirati’

Ispred njega će biti samo dva tenisača, i to kakva. Najveća moguća u današnjem tenisu. Roger Federer i Rafael Nadal. Prije Australian Opena Čilić je bio šesti na svijetu, a najbolji ranking dosad mu je bio četvrto mjesto u listopadu prošle godine. Sad je preskočio Zvereva, Dimitrova i Thiema. Sve vrsne tenisače koji ove sezone igraju zaista dobro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Vrijedi spomenuti i jednu stvar. Naime, Čilić zasad ima omjer 1-1 u finalima Grand Slam turnira. Na US Openu je 2014. godine u finalu pobijedio neugodnog Japanca Nishikorija i osvojio svoj prvi i posljednji Grand Slam naslov, a prošle je godine u finalu Wimbledona izgubio od velikog Rogera Federera. I to nakon što su ga za vrijeme čitavog meča mučili žuljevi na nozi.

ČILIĆ POBJEĐUJE SVE KOJI NOSE RUŽIČASTO: Federer bi trebao dobro razmisliti u kojoj će opremi nastupiti ako izbori finale

Ako ovako nastavi, Marin bi uskoro mogao biti i najbolji tenisač na svijetu. No, na to ćemo ipak morati pričekati. No, dobra je vijest ta što Marin i njegov tim za sad ostvaruju sve što su i isplanirali za ovu sezonu. A to je biti među vodećim tenisačima svijeta, u samom vrhu ljestvice...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BRAVO, MARINE! Maestralni Čilić pregazio Britanca Edmunda 3-0, plasirao se u finale Australian Opena i osigurao renking karijere!

Čilić protiv Chunga vodi 3-0 u međusobnim susretima. Zadnji put ga je pobijedio 2016. godine u Brisbaneu. Od Federera gubi u međusobnim omjerima 8-1, jedini ga je put dobio u četvrtfinalu US Opena 2014. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo