care! / Čilić nakon tri sata borbe i velikog preokreta nad Querreyem izborio finale Wimbledona!

Image
Foto: AP

Nakon pobjede u četvrtfinalnom srazu protiv Luksemburžanina Gillesa Mullera, Marin Čilić je u polufinalu svladao Amerikanca Sama Querreya

14.7.2017.
15:46
AP
VOYO logo

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić uspješno je odigrao jedan od najvažnijih mečeva u svojoj karijeri! I to protiv predstavnika teniske supersile, SAD-a, koja tako i nakon 2.932 dana ostaje bez muškog pojedinačnog finalista Wimbledona.

Nakon pobjede u četvrtfinalnom srazu protiv Luksemburžanina Gillesa Mullera, Marin je danas pobijedio i Amerikanca Sama Querreya i izborio finale Wimbledona, u kojem će se boriti s pobjednikom u meču između Rogera Federera i Tomasa Berdycha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Čilić nakon tri sata borbe i velikog preokreta nad Querreyem izborio finale Wimbledona!

Image

Čilić nakon tri sata borbe i velikog preokreta nad Querreyem izborio finale Wimbledona!

Meč je krenuo u prilično izjednačenom tonu. Čilić i Querrey u prvom su setu obojica držali servis i do odluke je došlo tek u tie-breaku. Querrey je u 13. igri u konačnici slavio 8-6 i uzeo prvi set.

Drugi set razvijao se u istom tonu, oba tenisača uzela su prva tri gem servisa, nakon čega je Marin osvojio svoj 4. gem servis, a zatim brejknuo Querreya i poveo s 5-3. Bio je to ključni moment drugog seta, Marin svoj servis više nije ispuštao i u konačnici je slavio sa 6-4. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U trećem setu, Marin je već na drugom servis gemu Querreya napravio break, no Amerikanac je brzo poništio njegovu prednost. Na kraju su i u trećem setu morali igrati tie-break, a naš tenisač bio je puno koncentriraniji i uvjerljivo je slavio sa 7-3 te poveo sa 2-1 u setovima. 

U četvrtom setu Marin je izgubio svoj drugi servis gem, da bi kod četvrtog napravio brejk i vratio meč u egal. Činilo se kako će i zadnji set ići u tie-break, no Marin je nakon osvojenog gem servisa za 6:5 napravio brejk, uzeo četvrti set rezultatom 7:5 i izborio finale Wimbledona!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čilić će u finalu igrati protiv pobjednika drugog polufinala u kojem će se sastati sedmorostruki wimbledonski pobjednik Švicarac Roger Federer i Čeh Tomaš Berdych, koji je bio finalist u All England Clubu 2010. godine.

Marin protiv Federera ima jednu pobjedu iz sedam dvoboja, onu iz polufinala US Opena 2014. godine, kad je osvojio svoj prvi Grand Slam naslov, a rezultat u dvobojima s Berdychom je 6-6, s time da je Čilić pobijedio u četiri od  posljednjih pet mečeva i vodi 2-0 u srazovima na Grand Slam turnirima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čilić je, k tomu, prvi hrvatski muški pojedinačni finalist Wimbledona nakon Gorana Ivanišević i 2001. godine.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo