JEDNOSMJERNA CESTA / Prije šest godina bio je 23. tenisač svijeta: Mladi Splićanin sada mu je dao tek jedan gem

Image
Foto: Profimedia

Ovo mu je pred domaćim navijačima bio četvrti nastup, a u dosadašnja tri je dvaput gubio u prvom kolu kvalifikacija te jednom u glavnom turniru

9.4.2024.
15:45
Profimedia
VOYO logo

Sjajno je za hrvatske predstavnike započeo glavni turnir ATP Challengera Split Open, jer je nakon trijumfa Mateja Dodiga nad Slovakom Alexom Molčanom, drugo kolo izborio i 19-godišnji Splićanin Luka Mikrut koji je sa 6-0, 6-1 nadigrao bosansko-hercegovačkog tenisača Damir Džumhura.

Image
AMERIKANAC /

Đoković ga je provocirao, a on postao najmlađi pobjednik turnira u Houstonu u posljednje 22 godine

Image
AMERIKANAC /

Đoković ga je provocirao, a on postao najmlađi pobjednik turnira u Houstonu u posljednje 22 godine

Mikrut (ATP - 500.) je u utorak na Firulama bio u sjajnom izdanju protiv 31-godišnjeg Sarajlije, koji je 2018. bio 23. tenisač svijeta. Odlično je koristio prilike koje mu je Džumhur (ATP - 126.) ponudio te bio vrlo siguran u svojim servis-gemovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Džumhur je jedine dvije prilike za oduzimanje servisa (15-40) imao u petom gemu prvog seta, kad je Mikrut već imao prednost od dva 'breaka' (4-0). No, Luka je nanizao četiri poena i na kraju ostavio Džumhura bez gema u prvom setu.

Bosansko-hercegovački predstavnik je nakratko zaustavio Mikrutov niz, kad je jedini puta u meču uspio zadržati servis za izjednačenje na 1-1 u drugoj dionici meča. Međutim, 19-godišnji Splićanin je osvojio sljedećih pet gemova i tako stigao do svoje prve pobjede na Firulama, kad su u pitanju turniri iz serije ATP Challengera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo mu je pred domaćim navijačima bio četvrti nastup, a u dosadašnja tri je dvaput gubio u prvom kolu kvalifikacija te jednom u glavnom turniru. Sljedeći Mikrutov suparnik će biti pobjednik dvoboja između Čeha Jakuba Nicoda (ATP - 353.) i Nijemca Henrija Squirea (ATP - 240.).

Prije Mikruta, u drugo kolo se plasirao i 18-godišnji Osječanin Matej Dodig (ATP - 420.) koji sa 6-2, 6-4 pobijedio 26-godišnjeg Slovaka Alexa Molčana (ATP - 157.). Dodigov suparnik u meču za plasman u četvrtfinale bit će 20-godišnji Poljak Maks Kašnikowski (ATP - 253.) koji je u prvom kolu svladao Čeha Zdeneka Kolara (ATP - 226) sa 6-1, 6-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo