POKAZAO SE U NAJBOLJEM SVJETLU / Novi heroj nacije zaradio je u tjedan dana kao u skoro cijeloj karijeri, zaslužio je svaki euro

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Trenutno je 281. tenisač svijeta, a želja mu je ući u Top 150.   Prije dvije godine postao član hrvatske teniske reprezentacije

6.12.2021.
12:29
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska Davis Cup reprezentacija vraća se danas iz Madrida, gdje se okitila srebrnim medaljama. Hrvatska je u finalu Davis Cupa izgubila od Rusije, uvjerljivo najjače teniske reprezentacije svijeta.

Tenisač koji se u našoj reprezentaciji definitivno istaknuo je Borna Gojo, trenutno 281. igrač svijeta, koji je rušio igrače koji su neusporedivo bolji od njega na ATP ljestvici, no to na terenu nisu mogli manifestirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gojo je na ovom turniru i zaradio skoro koliko je njegov prihod u cijeloj karijeri. Naime, kako navod Sportske novosti, Gojo je zaradio 166 tisuća dolara u samo tjedan dana, a dosad je u porofesionalnoj karijeri zaradio 189 tisuća dolara.

Ukupno će svi tenisači i treneri iz hrvatske reprezentacije podijeliti milijun i 530 tisuća dolara, dok će Hrvatski teniski savez zaraditi 730 tisuća dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
REAKCIJE NAKON PORAZA U FINALU /

Heroj Borna Gojo izgubio meč i odjurio u svlačionicu, sada je objasnio što se dogodilo: 'Da, odmah sam otišao...'

Image
REAKCIJE NAKON PORAZA U FINALU /

Heroj Borna Gojo izgubio meč i odjurio u svlačionicu, sada je objasnio što se dogodilo: 'Da, odmah sam otišao...'

Jako zanimljiva biografija

Nova hrvatska teniska senzacija ovim sportom počeo se baviti ovim sportom tek s 12 godina. Prije toga, ovaj Splićanin s Firula visok 197 centimetara, trenirao je nogomet u Spinutu i Hajduku. Igrao je na poziciji polušpice, ali se srećom jednom prilikom naljutio na trenera te je odlučio promijeniti sport. Prebacio se na tenis što se pokazalo punim pogotkom.

Karijeru je izgradio preko američkog sveučilišnog tenisa. Prije pet godina upisao je Wake Forest University u Sjevernoj Karolini te je tamo završio drugu godinu studija ekonomije. Tamo je također ostvario veliki uspjeh. Naime, nakon što je Sveučilište odveo do titule prvaka Prve divizije NCAA-a primio ga je tadašnji predsjednik Donald Trump.  Nakon tog turnira prišao mu je jedan bračni par koji je čekao dijete te su mu rekli da će dijete nazvati po njemu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trenutno je 281. tenisač svijeta, a želja mu je ući u Top 150.   Prije dvije godine postao član hrvatske teniske reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo