BOMBARDER IVO ISPALIO ČAK 61 AS: / Div sa Šalate srušio 17 godina star rekord i prošao u 2. kolo US Opena

Image

Hrvatski tenisač Ivo Karlović probio se u 2.

31.8.2016.
7:59
VOYO logo

Do ove Karlovićeve predstave rekord je držao Nizozemac Richard Krajicek koji je 1999. godine u dvoboju protiv Jevgenija Kafelnjikova ispucao 49 takvih početnih udaraca.

U 2. kolu turnira Karlovića čeka ljevoruki Amerikanac Donald Young koji je sa 6-3, 7-5, 4-6, 7-5 svladao Nijemca Jan-Lennarda Struffa. U dosadašnja dva njihova međusobna ogleda slavio je Karlović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tri sata i 46 minuta trajala je borba ove dvojice i obilježena je bila nekolicinom preokreta. Nakon gubitka prvog seta u kojem Lu napravio jedini 'break', Karlović je odgovorio servisima na upravo nevjerojatan način u drugoj dionici igre. Od 30 poena koje je osvojio na početnom udarcu u drugom setu, čak 22 su bili asevi. Osvojenim 'tie-breakom' hrvatski veteran vratio se u meč.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TUŽAN DAN ZA HRVATSKU NADU: Ćorić poveo protiv Španjolca, a na kraju sa suzama u očima predao meč i zabrinuo naciju

NAKON MUČENJA U PRVOM SETU: Čilić ponizio brazilskog tenisača u trećem

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I treći set je odlučen u 'tie-breaku', u kojem je Karlović poveo 4-2, ali potom izgubio pet poena zaredom. Lu je najbliži pobjedi bio u u 'tie-breaku' četvrtog seta u kojem je poveo 3-1, imao i 4-3 uz svoja dva servisa, ali Karlović je uspio osvojiti četiri od sljedećih pet poena te izboriti peti set.

U odlučujućem setu za plasman u drugo kolo 37-godišnji Zagrepčanin je bio nadmoćan. Propustio je tri prilike za 'break' u četvrtom gemu, još jednu u osmom. U desetom gemu je Tajvanac spasio meč-loptu, ali u 12. gemu je popustio pod stalnim Karlovićevim pritiskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo